25
Yeni Dünya Vakfı “Sağlam Genç İradeli Lider” ismiyle projelendirdiği ve 16 haftalık bir seminer dizisi olarak hazırlanan İslâm Dünyası Seminerlerinin üçüncüsü; 30 Kasım’da Keçiören’ de Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans salonunda Cihangir İŞBİLİR’ in Koordinatörlüğünde ve Cemalettin HAŞİMİ’ nin katılımıyla gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeni Dünya Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen “Sağlam Genç İradeli Lider” projesi; dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam Dünyası ve Türkiye’ nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanarak hazırlandı.
16-29 yaş grubuna dahil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile gerçekleştirilen projenin üçüncü semineri; Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörlüğünde yürüten projenin eğitim koordinatörü cihangir İŞBİLİR program hakkında sunumuyla başladı ardından 1991-2001 İslam Dünyası kavramındaki değişimler, Bölgesel demografik analiz, İslam Dünyası’nın Jeopolitiği, Suriye, Mescid-i Aksa ve Güncel gelişmelerin değerlendirilmesini yapan İŞBİLİR, zaman zaman öğrencilerle diyalogda bulunarak programını tamamladı.
Öğrenciler ; Cihangir İŞBİLİR ‘in oluşturduğu temel üzerine; seminerin ikinci bölümünde konuk katılımcı Cemalettin HAŞİMİ’ nin hem konuyla ilgili hem de güncel meselelerle ilgili görüşlerini dinlediler ve kendi sorularını’ da sorma imkanı buldular. 16 Hafta sürecek olan seminerler her pazar saat 13:00 ile 16:00 arasında Hacı Bayram konferans salonunda devam edecektir. Seminerler sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.
24
23