İstanbul ‘da 25 Ekim Cumartesi gününden beri haftalık olarak devam ettirdiğimiz “Sağlam genç,iradeli lider” yetiştirmeyi amaçlayan İslam Dünyası Seminerleri 4 ve 18 Nisan ile 2,16 ve 30 Mayıs tarihlerinde Sultanahmet Meydanında bulunan İstanbul Sultanahmet Vakfı (İSVA) Konferans Salonunda,11 ve 25 Nisan ile 9 ve 23 Mayıs tarihlerinde ise Vakıf Genel Merkezinde gerçekleştirilecektir.

4 Nisan 2015 Cumartesi günü Sultanahmet Vakfı Konferans Salonunda yaptığımız İslam Dünyası Seminerlerinin bu haftaki konuğu Milat ve Diriliş Postası Gazeteleri köşe yazarı Ebubekir Kurban oldu. Açılışı, Yerebatan Camii İmamı M. Zeki Velioğlu Hocanın Kuran tilaveti ve akabinde başta Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz olmak üzere tüm aziz şehitlerimizin ve memleketimizin dirliği ve birliği için dua ederek yaptık.
Moderatör Cihangir İşbilir’in sunumunda sonra Ebubekir Kurban “Türkiye Sevgisi İmandandır” başlıklı konferansını vererek yine aynı adı taşıyan kitabını imzalayarak katılımcılara dağıttı.
Seminer bitiminde Türk Kızılayı ile ortaklaşa olarak Sultanahmet Meydanında düzenlediğimiz “Kan Verin,Can Kurtarın” kampanyasına seminer katılımcıları, bursiyer öğrencilerimiz ile Vakıf yönetici ve çalışanları yoğun bir destek vererek kan bağışında bulundular.