İş Adamları Konseyi (İŞAK) 9. Kez Buluştu - Yeni Dünya Vakfı

İş Adamları Konseyi (İŞAK) 9. Kez Buluştu

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2016

Yeni Dünya Vakfı İş Adamları Konseyi (İŞAK), 9. toplantısını 27 Nisan Çarşamba Günü gerçekleştirdi. Doğa Sigorta ve Doğa Hospital ortaklarından Nabi Kırmızı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen yemekli toplantıya; İSFALT Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu, 23. Dönem Mardin Milletvekili ve Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksel, Maltepe Müftülüğü Vaizi Abdullah Babaoğlu Hoca özel konuk olarak katıldılar.
Toplantı öncesinde iş adamlarının kendilerini ve firmalarını tanıtmasının ardından yemek faslına geçildi.
Toplantı, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Yeni Dünya Vakfı çatısı altında birlik ve beraberlik üzere hareket eden İŞAK’ın önemini arz eden Göksu, iş adamlarının çeşitli STK’larda görev alarak devletine ve milletine faydalı olması gerektiğini vurgulayarak toplantıların hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Göksu’dan sonra iş adamlarına hitap eden İŞAK Başkanı Ahmet Kızılöz; konseyin faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, İş Adamları Konseyi Merkezinin yakında faaliyete  geçeceğinin müjdesini verdi.
Samimi ve bir o kadar da güzel bir havada gerçekleşen İŞAK toplantısının son bölümünde Maltepe Vaizi Abdullah Babaoğlu Hoca, iş adamlarına “İslam’da ticaret ahlakı, faizin maddî ve manevî zararları” konulu sohbet verdi. Allah’ın(cc) Bakara Sûresinin 275. – 276. Ayetlerinde faiz hakkında verdiği hükümleri, Peygamberimizin(sav) hadisleriyle beraber anlatan Abdullah Hoca; duru ve latif üslubuyla iş adamlarının dikkatini çekti.
Toplantı sonunda Genel Başkan Mahmut Göksu, ev sahipliği yapan İş Adamı Nabi Kırmızı’ya teşekkür mahiyetinde plaket takdim etti. Program ikili sohbetler eşliğinde son buldu.
İŞAK6 İŞAK1 İŞAK2 İŞAK3 İŞAK4 İŞAK5