Genel Merkez >

İLK DERS: “15 TEMMUZ RUHU…”

baskan2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılında İlk Ders;
“15 Temmuz Ruhu…”

Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Göksu, 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlangıcı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Göksu, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Yeni bir dünya için çalışıyoruz” anlayışıyla 1996 yılında yola çıkan vakfımız; öncelikle gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, bilgili, kültürlü, ahlaklı, yeniliklere açık, münevver birer şahsiyet olmalarını sağlayarak, milletimizin huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktadır.
Vakıf olarak temel görevimiz; Ülkemizin teminatı olan gençlerimize ‘Vakıf İnsan’ vasfını kazandırmak ve geleceğe hazırlamaktır. Ülkemizin genç kuşaklarına karşı hissettiğimiz bu sorumlulukla sosyal, kültürel ve eğitsel çalışmalarımızı da artırarak devam ettirmekteyiz.
Bu doğrultuda 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda 1.299 öğrenciye burs temin eden vakfımız, yeni eğitim ve öğretim yılında da bu hizmeti sürdürecektir. Vakıf bünyesinde düzenlediğimiz konferanslar, kamplar, seminerler, geziler ve diğer etkinliklerle de Yeni Türkiye’nin inşasında görev alacak gençleri yetiştirme gayretimizi sürdürmekteyiz.
Baktığımızda hükümetimizin ve eğitime gönül vermiş vatandaşlarımızın da desteğiyle, eğitim alanında ülkemizde son yıllarda sevindirici gelişmeler yaşanırken, devletimiz ile vatandaşlarımızın işbirliğiyle bu çalışmalar adeta bir seferberliğe dönüşmüştür.
Peygamber a.s.’ın “Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz” buyruğu gereği hayatın her safhasında eğitimi benimseyen, yerel ve küresel ölçekte söz sahibi olabilen, aldığı eğitimle her türlü rekabet ortamında başarıyı göğüsleyen bireyler yetiştirme gayretinde olan vakfımız, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında da bu ulvi amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.
Bu ve bundan sonraki eğitim ve öğretim çalışmalarımızda 15 Temmuz ruhunu öğrencilerimizle buluşturmanın en önemli hedef olduğunu belirtir; ‘2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ders başı yapan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diler, onları yetiştiren kıymetli velileri en kalbi duygularla selamlarım.”