HAMİLER TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER - Yeni Dünya Vakfı

HAMİLER TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2016

Yeni Dünya Vakfı “Biz bir aileyiz projesi” 2016-2017 ‘Hami ve öğrenci buluşması’ öncesinde hamiler; Başkan Mahmut Göksu, Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldiler.
Bağcılar Belediyesi Osmanlı Konağında düzenlenen program, geçtiğimiz gün Beşiktaş’ta güvenlik güçlerimize yönelik yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Saldırının tüm milleti derinden sarstığını ifade eden Genel Başkan Mahmut Göksu, “Acı bir olay yaşadık ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. İçerideki hainler vasıtasıyla tüm düşmanların nasıl saldırdıklarını görüyoruz. Allah tüm planlarını alt üst etsin İnşallah. Zorlu dönemlerden geçiyoruz, bizler de gençlerimize rehberlik edebilmek adına yola çıktık. Allah razı olsun sizler de davetimize icabet ettiniz. Her şey insanla güzel, insan olmazsa her şey yavan kalır. Bugün yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanından öğrencilerimize Hamilik etmek, bu proje hakkında gerekli detayları görmek için bir aradayız. İnanıyorum ki, hamilik ettiğiniz öğrencilerin gelişimlerine, sorunlarına, hüzünlü ve mutlu anlarına şahitlik edecek, imkanlarınız ve vaktiniz el verdiği sürece destek olacaksınız. Öğrencilerle temas kurabilmek, onlarda ümmet bilinci geliştirmenin, vakıf aidiyet duygusunu artırmanın yolu aynı ortamı paylaşmaktan geçiyor. Biz sadece burs vermeyi değil, aslolanı vermeyi arzu ediyoruz. Vakıf geleneğiyle, vakıf kültürüyle tanıştırarak, kendi değerlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Yıllar sonra devam eden kuşaklar bu vakıfları devam ettirsinler, vakıf hizmetlerine, vizyonuna, misyonuna sahip çıksınlar istiyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan proje koordinatörü İsmail Çardak ise, ‘Biz bir aileyiz projesi’ hakkında hamilere bilgiler verdi. Hamiler ve sorumlu oldukları öğrencilerin bir araya gelecekleri buluşmadan önce düzenlenen bu toplantının önemine vurgu yapan Çardak, her haminin sorumlu olduğu öğrenciler ile diyaloğu yüksek tutmasının öneminden bahsetti. Daha sonra önceki dönemlerde öğrenci hamiliği yapmış bazı isimlere mikrofonu veren Çardak, vakıf üyesi hamilerin paylaştıkları tecrübe ve gözlemlerinin projenin daha sağlıklı ilerlemesi için önemli olduğunu ifade etti.
Programda hamiler kendilerini tek tek tanıtırken, proje hakkında merak edilen hususlara yönelik sorular da cevaplandırıldı.
Toplantıya Başkan Mamut Göksu’nun yanı sıra, Onursal Başkan Halil İbrahim Demir, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri, Komisyon Başkanları ve üyeleri ile Genel Koordinatör Özbay Yağmurkaya katıldı.
img_5648
img_5456