GENEL MERKEZ HEYETİNİN ANKARA VE KIRIKKALE ZİYARETLERİ - Yeni Dünya Vakfı

GENEL MERKEZ HEYETİNİN ANKARA VE KIRIKKALE ZİYARETLERİ

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 19 Haziran 2021

YDV HACI BAYRAM VELİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDU ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR.

YDV’nin Ulus Rüzgarlı’da bulunan yeni açılacak olan Hacı Bayram-ı Veli Erkek Öğrenci Yurdu’nda; Genel Başkan Mahmut Göksu ile vakfın genel merkez mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara, Erzurum, Bilecik/Bozüyük yöneticilerinin katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, yaptığı konuşmada, yeni açılacak yurdumuza büyük emek veren Ankara şube yönetimi ile çalışanlarına şükranlarını bildirdi.

Tamir ve tadilatı hızla devam eden Hacı Bayram-ı Veli Erkek Öğrenci Yurdu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Yurt binasının büyük fedakarlık ve gayretle çalışan bir ekip tarafından yeni eğitim dönemine hazır hale getirileceği vurgulayan Toköz, tek tek tanıttığı ve teşekkür ettiği vakıf çalışanlarına hediye takdim etti. Toköz, “Ekip üyelerinin bilgi, ilgi ve gayretleriyle oluşan sinerji devam etmektedir. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan Mütevelli Heyet Üyesi Recep Yıldırım, ‘Yurdun tadilat ve tamiratında fedakarlık gösteren arkadaşlara teşekkür ettikten sonra bu yurtla beraber inşallah Ankara’da vakfın hizmet ağı genişleyecektir. Gayemiz gençlerimize rehberlik edip onları geleceğe hazırlamaktır. Bu güzel çalışmalarda olduğum için çok mutluyum, Allah kendi rızasından bizleri ayırmasın’ dedi.

YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu ise, çalışmaları ve gayretlerinden dolayı Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve yönetimine teşekkür etti. Vakıf faaliyetlerinin gönüllülük esasına dayandığına dikkati çeken Göksu, yerli, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanına ve milletine hizmet edecek bir nesil için çalıştıklarını vurguladı.

Daha sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren katılımcılar, vakfın diğer semtlerdeki yurt ve mekanlarını ziyaret ederek bilgi aldı.

VAKFIMIZIN KIRIKKALE ŞUBESİNDEN YENİ BİR YURT PROJESİ

YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, Genel Merkez mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara şube yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve vakıf gönüllüleri ile Kırıkkale’de bulunan arsayı görerek yurt hakkında bilgi aldılar.
Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Murat Batman yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yurt yapılacak arsanın üniversite bölgesinde olduğuna dikkati çeken Batman, bu arsanın 6 bin metrekare büyüklükte olduğunu, Yahşiyan ilçe merkezi ile üniversite bölgesinde bu büyüklükte arsa bulmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Adem Yıldırım’da, ‘Vakfımızın Kırıkkale’de yeni dönemde inşallah 3 tane yurdu faaliyete başlayacaktır. Yeni aldığımız arsaya yapacağımız yurt ile vakfımız kendi inşa edeceği yurt ile faaliyetlerini genişletecektir.’ dedi. Programa Kırıkkale Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz da katıldı. Başkan Türkyılmaz, ‘İlçemizde, eğitim alanında yapılacak her türlü yatırıma destek vereceğiz.’ dedi.

YDV Genel Başkanı Göksu ise vakıf çalışmalarının fedakârlık ve gayret gerektirdiğini belirterek “Vakfımız 1996 yılında kuruldu. Genel Merkezi İstanbul’da. Ankara’daki şube ise Hacı Bayram Veli Camii yanıdır. Eyüp Sultan’da devam eden eğitim merkezimiz inşallah bittikten sonra burası ile Hacı Bayram arasında manevi bir köprü kurmak istiyoruz. Bu milletin çocuklarını bu milletin değerleri doğrultusunda yetiştirmek istiyoruz. Buradaki hiç kimsenin kişisel bir hesabı yok. Herkes bu milletin çocuklarını bu toprakların değerlerine uygun şeklide, Allah rızası doğrultusunda yetiştirmek için gayret gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Ardından katılımcılar Kırıkkale’deki çalışmalar ve yurtlarımız hakkında görüşlerini bildirdiler. Toplu aile fotoğrafının çekiminin ardından ziyaret sonra erdi.