Genel Merkez >

GENÇLERE ÇANAKKALE RUHU ANLATILDI

Yeni Dünya Vakfı tarafından MTTB Konferans salonunda düzenlenen Çanakkale Konferansında, dile getirilmemiş birçok kahramanlık öykülerini anlatan Operasyon 1915 Çanakkale kitabının yazarı Tarihçi Ozan Bodur, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
18 Mart Cumartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü münasebetiyle, Yeni Dünya Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı, kahramanlık öykülerinin anlatıldığı konferansta bir araya geldi. TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı bünyesinde görevini sürdüren Tarihçi Yazar Ozan Bodur’un konuşmacı olduğu programa, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Alacacı, MTTB Genel Sekreteri Mehmet Akif Olgun ile vakıfların yönetici, üye ve gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, tanıtım filmlerinin gösterimi ve MTTB Ortaöğrenim Konseyi öğrencilerinin okuduğu şiirler ile devam etti. Daha sonra Ozan Bodur, Çanakkale Zaferi’nin gizli kalmış yönleri ile dile getirilmemiş çok sayıda kahramanlık öyküsünü anlattığı konferansta dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale Savaşlarının dünyada benzeri olmayan bir mücadele olduğunu ifade eden Bodur, “Bir milletin yurduna, bayrağına, inancına ve özgürlüğüne nasıl sahip çıktığını anlamanın en etkili yolu olarak Çanakkale Destanı muazzam bir örnektir. Farklı noktalarda Çanakkale’ye çıkarma yapan düşmanların, aynı zamanda havadan ve denizden sürekli ateş altına aldıkları askerlerimizin iman dolu yürekleri ve ölüme meydan okuyarak kararlılıkla savunma hattını korumaları bir ruh ile izah edilebilir. Vatan evlatlarını kendi oğullarından ayırt etmeyen babaların müthiş fedakarlıkları, iki evladını Çanakkale’ye şehit vermiş ananın üçüncü oğlunu da cepheye göndermesi, ayağında postalı bile olmayan Anadolu’nun gariban Mehmedi’nin bu toprakların Müslüman yurdu olduğunu haykırırcasına siperden sipere koşturduğu bir mücadeledir” dedi.
Konferans boyunca anlattığı kahramanlık öykülerinin ardından gençliğe dair de kısa bir konuşma yapan Bodur’un ardından Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu da, kürsüye çıkarak katılımcılara yönelik bir selamlama konuşması yaptı. Tarihçi Yazar Bodur’a teşekkür eden ve Çanakkale Zaferi gibi sayısız destanın bu toprakların mayası olduğunu ifade eden Başkan Göksu, gençlerin bilinçli, şuurlu, kendilerini milli ve dini hassasiyetlerle donatmaları gerektiğine değindi. Ozan Bodur’a teşekkür eden Başkan Göksu, günün anısına bir de hediye takdim etti. Ardından MTTB Genel Sekreteri Mehmet Akif Olgun da Tarihçi Yazar Ozan Bodur’a hediye takdiminde bulundu.
IMG_8399
IMG_8315