ENDONEZYALI ÖĞRENCİLERDEN ‘İMAN VE TAKVA GECESİ - Yeni Dünya Vakfı

ENDONEZYALI ÖĞRENCİLERDEN ‘İMAN VE TAKVA GECESİ

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 27 Temmuz 2022

ENDONEZYALI ÖĞRENCİLER ‘İMAN VE TAKVA GECESİ PROGRAMI’NI İBADETLE GEÇİRDİLER.

Endonezyalı öğrenciler İstanbul’da düzenledikleri ‘İman ve Takva Gecesi’ programında bir araya geldiler, geceyi ibadetle ve dini motivasyonlarını artırıcı etkinliklerle ihya ettiler.

İstanbul’daki Endonezyalı Öğrenciler Topluluğunun Dini İşler Departmanı tarafından 23 Temmuz Cumartesi günü 21:00’de başlatılan ‘İman ve Takva Gecesi’ programına İstanbul’da eğitim gören Endonezyalı öğrencilerin yanı sıra Yalova ve Kocaeli’deki Endonezyalı öğrenciler de katıldı.

Yeni Dünya Vakfı sponsorluğunda Hacı Beşir Ağa Camiinde gerçekleştirilen programa Endonezyalı 30 öğrenci katıldı. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından, geceyi camide geçiren öğrenciler, sabah namazına kadar Kur’an-ı Kerim okudular, teheccüd namazı kıldılar ve İslami sohbetlerde bulundular. Program sabah namazının cemaatle kılınmasından sonra, yöresel olarak hazırlanmış kahvaltı ile sona erdi.

Programın sabah namazı bölümüne katılan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, Endonezyalı öğrencilerin iman ve takvayı teşvik eden ve ön plana çıkaran etkinliklerini takdir ettiğini söyledi. Endonezyalı öğrenciler birliği temsilcileri de sponsorluğu dolayısıyla Yeni Dünya Vakfı Başkanına teşekkür ettiler.