DOLMABAHÇE SARAYI’NDA FOTOĞRAF SERGİSİ - Yeni Dünya Vakfı

DOLMABAHÇE SARAYI’NDA FOTOĞRAF SERGİSİ

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2018

Yeni Dünya Vakfı genel merkezi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ödüllü fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergisi Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşti.
Vakfımızın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte sürdürdüğü ‘Şehirlerde Medeniyet, İstanbul’ projesi kapsamında fotoğraf yarışması düzenlendi.
Yaklaşık 7 ay süren proje boyunca gençler, İstanbul başta olmak üzere Edirne, Bursa ve Bilecik illerini de gezdiler. Her hafta proje eğitmenleri Hasan Eren Ulu ve Melih Oktay ile birlikte İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını görerek, şehir ve medeniyete dair izleri takip ettiler.
Proje öncesi fotoğrafçılık eğitimi de verilen gençler, 7 ay boyunca her gezi de çokça fotoğraf çekme fırsatı buldular.
Bu anlamda “Şehir ve Medeniyet” konulu bir fotoğraf yarışması düzenlendi. Mayıs ayı boyunca çektikleri fotoğrafları gönderen katılımcılar arasından dereceye girenlerin isimleri ise 22 Mayıs’ta açıklandı.
Jüri tarafından ilk üçe giren fotoğraflar ile seçilen 30 fotoğraf sergilenmeye hak kazandı.
Dolmabahçe Sarayı Saray Koleksiyonları Müzesi Sergi Salonunda 26 Mayıs günü fotoğraflar sergilendi. Vakıf yöneticileri, proje koordinatörleri, katılımcılar ve davetlilerin katıldığı sergide, dereceye girenlere para ödülü ve plaket takdim edildi.
Yarışmada 1. Seçilen “Eski yeni” isimli eseriyle Mustafa Çeliker’e 750 TL para ödülü verilirken, “Konstantinapolis” isimli eseriyle ikinciliği elde eden Uğur Çimen’e 500 TL, “Komşuluk” isimli eseriyle üçüncü olan İmge İldem’e ise 250 TL para ödülü verildi.
Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Akçay, Denetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Yanılmaz ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İlyas Yamak dereceye giren ve eserleri sergilenen yarışmacılara sertifika ve plaketlerini takdim ettiler.
Çok sayıda davetlinin katıldığı sergi sonrası açıklama yapan Yarışma Koordinatörü Büşra Cansız, “Gençlerin İstanbul özelinde şehir ve medeniyet kavramlarını idrak etmeleri maksadıyla hayata geçirilen projede, ayrıca gençlerin kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamakla beraber İstanbul gibi bir medeniyet başkentini özümsemeleri de amaçlanmıştı. Bu bağlamda gençlerin gözünden şehir-medeniyet kavramlarının nasıl idrak edildiğini fotoğraflarla anlamaya çalıştık. 7 ay boyunca sayısız gezi ve sayısız eseri görme, öykülerini dinleme imkanı bulduk. Proje öncesi aldığımız fotoğrafçılık ve Osmanlıca farkındalık eğitimi de çektiğimiz fotoğraflara yansıdı diyebilirim. Bu anlamda emeği ve desteği olan Proje Koordinatörümüz Ferhat Sağlam’a, eğitmenlerimiz Hasan Eren Ulu ve Melih Oktay’a, projeye katılan arkadaşlarımıza, vakıf yöneticilerimize, fotoğraf yarışmamızın düzenlenmesinde büyük gayretleri olan Kurumsal İletişim Sorumlumuz Abdullah Yılmaz’a ve Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonunu bize tahsis eden YDV İstişare Kurulu Üyesi Dr. Halil İbrahim Erbay’a çok teşekkür ediyoruz.
Güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Bu fotoğraflar Ramazan ayı boyunca genel merkezimizde bulunan mahzen dediğimiz YDV Kültür Sanat Galerisinde sergilenecek. Tüm genç kardeşlerimizi ve vakıf üye ve gönüllülerimizi bekliyoruz” diye konuştu.
Bu yıl ilki düzenlenen fotoğraf yarışması, geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında farklı temalarda düzenlenecek.
MAHZENDE SERGİ
Fotoğraf yarışması ve Dolmabahçe Sarayı’ndaki serginin ardından, dereceye giren 30 fotoğraf, Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi Kültür Sanat Galerisi olarak kullanılan mahzende Ramazan ayı boyunca sergilendi.
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
BİRİNCİ