ÇUBUK'TA TEKNOLOJİDEN UZAK KIŞ KAMPI - Yeni Dünya Vakfı

ÇUBUK'TA TEKNOLOJİDEN UZAK KIŞ KAMPI

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 12 Şubat 2018

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube tarafından Ankara’nın Çubuk ilçesinde kış kampı düzenlendi. Vakıf yöneticileri ile öğrencilerin katıldıkları kampta, birçok sportif ve eğitsel faaliyetin yanı sıra çevre duyarlılığı da öne çıktı.
Çubuk Belediyesi Kışlacık Kamp alanında 25 Öğrencimizin katıldığı ve cep telefonu, bilgisayar, tablet ve her türlü teknolojik aletin olmadığı, doğa ile baş başa iki günlük kamp gerçekleştirildi.
Isınmanın soba ile sağlandığı ve tamamen doğal bir düzenin hakim olduğu kampta doğa ile iç içe vakit geçiren gençler, ayrıca kampın konuşlandığı köy içerisinde gündüz köy yaşamının nasıl olduğunu yakından tanıma fırsatı da bulurlarken, köy konağı ve ahırları görüp, ziyaret ettikleri ekmek fırının da ekmek yapımını da öğrenmiş oldular. Kampçılar, akarsu kenarlarında ve ormanlık bölgede çevre temizliği de yaptılar. Daha sonra Genel Başkan Mahmut Göksu, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve yönetim kurulu üyeleri ile komisyon başkanları, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, YDV Çubuk yurt yönetiminin katılımı ile yaklaşık 10 km yürüyüş gerçekleştirildi.
Kampta ayrıca sınır ötesi operasyonlarda şehit olan askerlerimiz için dualar edilirken, toplu halde namaz kılındı.
file7file9file1 file2 file4 file5 file8file file1file file3 file6