28 Şubat Post Modern Darbesinin 23. yılı münasebetiyle vakıf genel merkezimizde konferans düzenlendi. Prof. Dr. Cüneyt Yüksel’in gerçekleştirdiği konferansa Genel Başkan Mahmut Göksu başta olmak üzere birçok vakıf yöneticisi, şube başkanı ve öğrenci katılım sağladı.

28 Şubat Post Modern Darbesinin 23. yılı münasebetiyle bu sene de YDV Vakıf Genel Merkezinde geniş katılımlı bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. Cüneyt Yüksel’in gerçekleştirdiği konferansa birçok vakıf yöneticisi, şube başkanları ve öğrenciler katılım sağladı.

28 Şubat Süreci, 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve sözde irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli girişimdir. Toplantıda, 28 Şubat Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında Türkiye’de siyasi, idarî, hukuki ve toplumsal alanlarda değişimlere neden olan bir süreç olduğu vurgulandı. Yaşananların o dönem ve sonrasında literatüre post-modern darbe olarak geçtiğini vurgulayan Yüksel, sürecin gerek Türkiye gerekse de uluslararası hukuk açısından tezahürleri üzerinde durdu. Türkiye’de darbe anlayışının ve darbe kavramının tarihe karışması gerektiğini aksi taktirde demokrasinin tamamıyla hakim olamayacağını ifade etti. Demokrasinin tamamıyla hakim olabilmesi için konuyla ilgili hukuksal düzenlemelerimizi bu boşluğu giderecek şekliyle düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Katılımın yoğun olduğu konferansta katılımcılardan gelen sorulara da yer verildi.28ŞUBAT (2.1) 28ŞUBAT (3)

Bir Yanıt bırak

Translate »