Kamplar >

Antalya Duacı Sömestr Kampı Tamamlandı

Yeni Dünya Vakfı 11-15 Şubat tarihleri arasında erkek öğrenciler için düzenlediği ve 220 öğrenci ve pek çok üst düzey misafirin de konuşmacı olarak katıldığı Antalya Duacı Sömestr Gençlik Kampı’nı başarıyla tamamladı.
Yeni Dünya Vakfının Antalya/Duacı Kampı İstanbul, Ankara, Adıyaman, Giresun, Gaziantep, İzmir ve Antalya gibi pek çok şehirden öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Kampın ilk günü spor aktiviteleri ile kampa ısınan gençler, tanışarak kaynaştılar. Akşam programı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu’nun açılış konuşmasının akabinde İlahiyatçı Hüseyin Kazan’ın sunumuyla devam etti. Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de programa katılarak gençlere hitap etti…
Prof. Dr. Mustafa Şentop YDV Antalya Duacı Sömestr Kampı’nda…
Kampın 2. günü öğrenciler paintballda zorlu bir mücadeleyi centilmen spor ruhuyla tamamlandıktan sonra ata sporu okçuluk ve macera parkurunda ter döktüler.
Son derece eğlenceli, bir o kadar da yorucu geçen günün sonunda gençler ziyaretçilerini ağırladılar. Tacik öğrenci Rıdvanullah Rahimi’nin Kur’an tilâveti ile açılan programın ilk konuşmacısı Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Bayraktar oldu. Antalya İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser’in öğrencilere hitabının ardından Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu da söz alarak “Vakıflar ve Gençlik” üzerine hasbihal etti. Bir de sürpriz yapan Göksu Necip Fazıl’ın “Sakarya” şiirini seslendirdi. Gece öğrencilerin şiir ve müzik performanslarıyla son buldu.
Yeni Dünya Vakfı Antalya Duacı Sömestr Kampı üçüncü gününde AK Parti MKYK Üyesi TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse’yi ağırladı. Genel Başkan Mahmut Göksu’nun programın açılış konuşmasının ardından öğrencilere hitap eden, sorularını cevaplayan Prof. Dr. Şentop’un bilgi, deneyim ve tecrübesini paylaştı. Son derece müstefîd olan gençler daha sonra da Mustafa Köse’yi dinlediler. Hediye takdimi ve aile fotoğrafının çekilmesiyle program nihayet buldu.
Genel Başkan Mahmut Göksu, Antalya Temsilcisi Prof. Dr. Ramazan Çalık’ın ev sahipliği yaptığı, kampın genel sorumluluğunu H. İlyas Aydoğan’ın üstlendiği Antalya Duacı Sömestr Kampı’nın son gününde Antalya gezisi yapan gençler, yağmura aldırış etmeden kamp sürecinde kurdukları dostluk ve sıcak bağlarla kamptan ayrıldılar.
12688193_579890715498371_6395330145013082438_n