IMG_1775
Ankara Şubesi’nin çalışmaları konusunda bilgi veren Şube Başkanı Ali Toköz, Vakfımızın Hacı Bayramda bulunan yeni binasının 2013 yılında inşaatına  başlandığını, çalışmaların 1 Ocak’ta bitirildiğini, binanın hizmete girdiğini söyledi.
Yeni şube binasında yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren Toköz, “Yeni yerimiz her gün saat 09.00 dan saat 20.00 ye kadar açık bulunmaktadır. Yeni merkezimizde her gün vakıf çorbası yapılmakta ve misafirlerimize ikram etmekteyiz.” dedi.
Şube olarak ‘’Sağlam genç iradeli lider’’ , ‘’Geleceğine kayıtsız kalma geliştir kendini’’ ve Hacı Bayram Veli kültür merkezi tefrişatı ve eğitim projesini yürüttüklerini açıklayan Ali Toköz, bu projelerin ayrıntıları konusunda da bilgiler verdi.
Ankara Şubesi Başkanı Toköz,  2014 yılı içerisinde çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını da açıkladı. Toköz, bu faaliyetleri şöyle sıraladı:

1. 1000 Kitap 1 kütüphane projemizi, Kahramanmaraş’a gidilerek orda ki iki okulumuzda gerçekleştirdik.
  2. Bursiyerimizle hamilerimizin buluşma ve tanışma yemeğini TCDD yolları kule restorantta  Gençlik ve spor bakanımızın  ve belediye  Başkanlarımızın  katılımlarıyla gerçekleştirdik.
  3. Kutlu Doğum haftası  Ankara Kalesinde bulunan Bursa evinde bursiyer öğrencilerimizle birlikte yapıldı.
  4. Bursiyerler öğrencilerimizle mezunlarımızın  tanışma ve kaynaşma yemeğini Ulucanlar cezaevi müzesinde gerçekleştirdik.
  5. Geleneksel iftar yemeğimizi Başbakan yardımcımız sayın Ali BABACAN, Çevre ve Şehircilik bakanımız  sayın İdris GÜLLÜCE, Ak Parti Genel Başkan yardımcımız sayın Süleyman Soylu, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımız ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla   Cumhuriyet halimbey resturantta gerçekleştirdik.
  6. Geleneksel olarak düzenlenen Kefken kampımıza Ankara şube olarak  130 kişiyle katılım sağladık .
  7. Yardım kampanyalarımızı kışlık kıyafet ve gıda dağıtımı olarak gerçekleştirdik.
  8. İstişare Kurulu Üyelerimizle buluşma ve tanışma  yemeğini  Ala resturantta düzenledik.
  9. Japonya’dan gelen öğrenci grubunu vakfımızda ağırlayarak vakıflar hakkında ve vakfımızla ilgili bilgilendirme yaptık ayrıca  ikramlarda bulunduk.

Ankara şubesi olarak 2014 -2015 Eğitim Öğretim yılında 334 öğrencimize burs verildiğini kayderen Ali Toköz, Ankara’daki öğrenciler için 4 öğrenci evi kurduklarını da açıkladı.  Ali Toköz, “4 tane  öğrenci evimiz bulunmakta bunlardan 3 tanesi kız öğrenci evi 1 tanesi erkek öğrenci evi olup evlerimizden sorumlu kardeşlerimiz evlerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına yardımcı oluyorlar onlarla birebir ilgileniyorlar.Kendilerine teşekkür ediyorum. İhtiyaç halinde ev sayımızı da artırabiliriz. Ayrıca vakfımızın  ilk yurt binasını  Keçiören’de Keçiören belediye başkanımız  Sayın Mustafa ak beyin tahsis ettiği yurt binasının tadilatı ve onarımı devam etmekte, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk yurt binamızı sizlerinde katılımıyla güzel bir törenle hizmete açmayı planlıyoruz.