Adıyaman 'Fatihini' Arıyor... - Yeni Dünya Vakfı

Adıyaman 'Fatihini' Arıyor…

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2016

Yeni Dünya Vakfı Adıyaman Temsilciliği, lise öğrencileri ile buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sadece 9 haftada 3.000’in üzerinde lise öğrencisine, hem vakfı anlatıp hem mesleki deneyimlerini aktaran temsil heyetimiz, bu hafta Adıyaman’ın çıtasını yükselten önemli eğitim kurumlarımızdan biri olan Fatih Anadolu Lisesine konuk oldu. Nadide eğitim kurumumuzda gönüllerin Fatih’i olmaya aday vakfımız; ilin, bölgenin ve ülkenin Fatihlerinin yetişmesi  için  lise öğrencilerine Yeni Dünya bilincini anlattı.
Fatih Anadolu Lisesinde, Vakıf Temsil Heyet Başkanımız Uğur Dündar’ın gençler ile yaptığı sohbetin teması da “Erdemli birey nasıl olur, meslek seçimi nasıl yapılır ve bu meslekler ile ülkene, bölgene ve iline nasıl hizmet edersin” üzerine olmuştur. Lise gençlerine ülkelerine hizmet etme borcu hatırlatılıp bu davanın devamı olacak neslin tasviri üzerinde durmuştur.
Ardından Vakıf İstişare Heyet Üyemiz Av. Mustafa Alkayış ise avukatlık mesleğinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu tanıtımda mesleğin önemine ve ülke genelinde adaletin önemine vurgu yapan Alkayış, öğrencilerin yoğun soruları ve ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Söyleşi güzel temenniler ile neticelendirildi.