VAKFIMIZ TÜM İMKANLARIYLA DEPREM BÖLGESİNDE

10 ilimizde meydana gelen deprem afeti herkesi derinden üzmüştür. Milletimiz bir seferberlik anlayışı içerisinde elinden gelen katkı ve desteği afetzedelere göndermenin gayret ve çabası içerisinde olmuştur. Devlet, millet dayanışmasının ve gönül seferberliğinin zirve yaptığı bu hüzünlü günlerin geride kalması, yaraların bir an önce sarılması en samimi duamız ve temennimizdir.

Deprem bölgesinin çok geniş bir alana yayılmasından dolayı devlet-millet işbirliği zorunlu hale gelmiştir. Milletimiz her felakette göstermiş olduğu kadirşinaslığı ve gayreti bu depremde de fazlasıyla göstermiştir.

6 Şubat’ta yaşanan depremin ilk saatlerinden itibaren Yeni Dünya Vakfı, tüm vakıf gönüllülerini yardım ve desteğe davet etmiştir. Bu çalışmalara ilk günden başlamayı milli, vicdani ve dini bir görev olarak gören vakfımız hayırseverlerimizden gelen bağışları sağlıklı bir şekilde deprem bölgesine ulaşmasına katkı vermektedir.

Vakfımızın hayırseveri; Temel gıda, su, süt, battaniye, çocuk elbisesi, bezi ve maması, iç çamaşır, ısıtıcı ve sahra mutfak malzemeleri gibi birçok kalemi 42 tırla deprem bölgesine göndermiştir. Ayrıca Iğdır, Kırşehir, Ankara, Samsun, Trabzon, Giresun şubelerimiz iş makinaları, giyim malzemeleri, un ve muhtelif gıda yardımlarını 6 tırla deprem bölgesine ulaştırmıştır.

Toplamda 48 tır ihtiyaç malzemesi, 2 sahra mutfağı ve 1 iş makinesi ile deprem bölgesine katkı sunan vakfımız halen de çalışmalarını sürdürmekte olup, bağışçılarımızın katkı ve destekleri artarak devam etmektedir.

DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET

Afetin 2. günü Vakıf Başkanımız Mahmut Göksu, memleketi Adıyaman ve ilçelerini ziyaret ederek depremzedeler ile birlikte oldu. Baba yurdu Gölbaşı’nda hemşehrilerinin acısına ortak oldu ve moral desteği vermeye çalıştı. Gelen yardımları ve çalışmaları yerinde tespit eden Başkan Göksu, yetkililerle görüşerek yardımların sağlıklı bir şekilde depremzedelere ulaşmasına katkı sundu. Başkan Göksu’nun bu ziyareti depremzedelerin acilen ihtiyaç duyduğu madde ve malzemelerin temini noktasında da vakfımızın yardım çalışmalarına hız kattı.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Depremde yaraların sarılması için cansiperane gayret gösteren devlet görevlilerine, tüm vakıf ve derneklerimize, uluslararası yardım kuruluşlarına, maddi manevi imkanlarını seferber eden milletimize, hususen bağışçılarımıza ve metanetli duruşuyla dünyaya örnek olan depremzede vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

Depremde göçük altında kalarak şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, depremden sağ kurtulan herkese sabır, metanet ve sağlık diliyoruz.

Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Milletimizin başı sağ olsun.