Yeni Dünya Vakfı yurt iftarlarının ilki, Küçükçekmece Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi.

Tefrişatı ve bakımı tamamlanan Yeni Dünya Vakfı Küçükçekmece Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Küçükçekmece Belediyesi ve ilçe halkından isimlerin de desteği ile hizmete hazır hale getirildi. İftar öncesi yurdu gezen Genel Başkan Mahmut Göksu, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç’ten bilgi aldı. 3-4-5 kişilik odalar, konferans salonu, dinlenme salonları, yemekhane ve kafeterya, spor salonu ve 24 saat güvenlik hizmetinin bulunduğu yurt, diğer davetlilerin de beğenisi kazandı.

Daha sonra yemekhanede hazırlanan iftar sofrasına geçen konuklar, birlikte iftar yaptılar. Yemek duasının ardından bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, yurdun Küçükçekmece ilçesi için hayırlı olması temennisinde bulundu. Kısa sürede hizmete hazır hale getirilen yurdun yeni dönemde öğrenci kabul edeceğini fade eden Gönenç, “Yurdumuzun bu seviyelere gelmesinde başta başkanımız olmak üzere emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Küçükçekmece yükseköğrenim erkek yurdumuz, İnşallah vakfımızın, belediyemizin, Küçükçekmecemizin duyarlı ve hayırsever insanlarının da destekleriyle, çok sayıda vatan evladına yeni bir yuva olacaktır. Biz Küçükçekmece Belediyesi olarak Yeni Dünya Vakfı’na böyle hayırlı ve faydalı bir hizmete öncülük ettiği için teşekkürlerimizi ve her türlü hususta destek olacağımızı açık gönüllülükle ifade ettik ve bu sözümüzü de yerine getirmek için gayret ediyoruz. Umuyorum ki, yurdumuzda kalacak öğrenci kardeşlerimiz de bu bilinçle hareket ederler ve bölgemize, şehrimize, ülkemize, ümmetimize faydalı ve hayırlı olacak hizmetlerin içinde yer alırlar. Davetimize icabet ettiğiniz için, iftar soframızı şenlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, şimdiden Kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu da, memnuniyeti ifade ederek, “Ramazan ayının ikliminde, bu iftar sofrasında, böyle bir mekanda bizleri buluşturan Allah’a hamd olsun. Yurdumuzu Yeni Dünya Vakfı olarak devraldık ve şuan tertemiz ve bakımlı bir şekilde iftarımıza yetişmesinde, güzel bir hale dönüşmesine katkı sağlayan başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e, Yardımcısı Hamza Gönenç’e, Yurt Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza, Öğrenci Evleri ve Yurtlar Komisyonu Başkanımız Salih Uzun’a, yurdumuzun sorumluluğunu alan Emrah Sevinç’e ve siz kıymetli konuklarımıza yürekten teşekkür ediyorum.
İftar öncesi yurdumuzu tekrar gezdik, çok güzel çok hoş olmuş. Tabi şimdi fiziki şartları iyileştirdik, artık çevredeki üniversitelerde yurdun tanıtılması ve öğrencilere ulaşılması gerekiyor. Millete, devlete faydalı gençlerin yetişmesine vesile olsun İnşallah. Hepimizin bu konuda büyük sorumluluğu var, inşallah el birliği ile hayırlı işlerde bulaşacağız. Cemaat veya STK adı altında ihanet şebekeleri oluşturanlara fırsat vermemek, gençlerimizi bu tip hain yapılardan muhafaza etmek için gayret etmek zorundayız. Bu topraklara sevdalı, aklını, zihnini esir etmeyen gençler yetiştireceğiniz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

İftarın ardından birlikte namaz kılan konuklar, dinlenme salonunda çay içip sohbet ettiler.
IMG_9830IMG_9783

IMG_9803IMG_9816