Etkinlikler >

YENİ DÜNYA'DA İFTAR VAKTİ

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi tarafından her Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar programı, bu yıl 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisinde yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleşti.
İBB Türk Musikisi Orkestrasının tasavvuf dinletisi ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Yeni Dünya Vakfı mezun öğrencilerinden Engin Sandık’ın ezan okuması ve iftar yemeği ile devam etti. Yemek sonrası vakıf faaliyetlerinin anlatıldığı video gösteriminin ardından İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, dua ettirip kısa bir Ramazan sohbeti gerçekleştirdi.
Daha sonra kürsüye çıkan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, iftara katılan vakıf üye ve gönüllülerine teşekkür etti. Diğer şube ve temsilciliklerde de iftar programlarının devam edeceğini ifade eden Başkan Göksu şunları söyledi; “Ramazan güzelliğini birlikte yaşayabilmek adına davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin farklı illerindeki şube ve temsilciliklerimizde de iftar programlarımız gerçekleşiyor. Bir araya gelmeye, hayırlı işlerde birlik olmaya vesile olsun İnşallah. Vakfımız 21 yıldır öğrencilere burs vermenin yanı sıra, eğitsel, sosyal ve kültürel açıdan da birçok hizmet ile destek oluyor, gelişmelerine katkı sağlıyor. Gençlerimize sahip çıkmak, onları yarınlara hazırlamak, onlara gönül diliyle dokunabilmek, yarın ülkemizin sorunlarını çözebilecek ve ülkemize hizmet edebilecek fedakar, hasbi dava adamları olabilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Şuan aramızda çok değerli vakıfların başkanları ve temsilcileri de bulunuyor. Biz diyoruz ki; Alan o kadar geniş ki, herkes bir köşesinden bu yükü omuzlayıp, gençlere yönelik hizmetleri geniş tabanda uygulamalıdır. Vakıfların bir misyonu da kamu adına hayırlı ve güzel faaliyetleri yapmaktır. Geçmişte ecdadımız Osmanlı döneminde, adalet ve savunma alanı dışında her hizmette vakıfların olduğunu görmekteyiz. Bu hizmetlerin özünde hakkın rızası vardır, bu bir fedakarlıktır, ilgi sevgi ve duadır. Haksızlığın, kan ve göz yaşının olduğu dünya dün de vardı bugün de var. Yeni Dünya ise bir özlemdir, Duruşumuzu, gönlümüzü, safımızı, yönümüzü belli etmek adına, vakıf çalışmalarında burada olduğumuzu açık ve seçik ifade ediyoruz. Adaletin, merhametin, şefkatin hakim olduğu bir dünya istiyoruz ve buna da Yeni Dünya diyoruz. Yeni Dünya bir özlemin adıdır diyoruz. Yeni Dünya Vakfı sizindir, her arkadaşımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Gelen herkes bu kervanın bir ucundan tutmalı, daha geniş kitlelere ulaşmak için katkıda bulunmalıdır.”
Programın sonunda aile fotoğrafı çektirildi.
Programa; İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci, Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara ve yönetimi ile Gaziantep Temsil Heyeti Başkanı Ahmet Çelik ve Kocaeli Temsil Heyeti Başkanı Emre Arık da katıldılar.
IMG_9243
IMG_9274