Basın, yayın ve kültür dünyasının ilk merkezi olan ve ‘Babıali’ olarak bilinen Cağaloğlu bölgesinde düzenlenen ‘Enderun Sohbetleri’,  artık  Yeni Dünya Vakfı’nın Babıali’de bulunan tarihi  genel merkez binasında gerçekleştiriliyor.

Uzun zamandır fikir, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini konuk eden Babıali Enderun Sohbetleri toplantısı, Nisan ayından itibaren Yeni Dünya Vakfı’nda düzenleniyor. Vakfımızdaki ilk program Gazeteci-Yazar Üstün İnanç ile başlarken, daha sonra; Ünlü Senarist-Yönetmen Safa Önal, Hukukçu-Yazar  Necati Demirtaş ve son olarak Türkçenin yaşayan en önemli isimlerinden Prof. Dr. Kemal Eraslan konuk oldu.

Batıdaki ve bizdeki roman anlayışından kesitler vererek iz bırakan romancılarımızdan bahseden  Üstün İnanç, roman yazma serüvenini de dile getirdi.

Türk sinemasının emektar senaristi Safa Önal ise, Bâbıâli ve sinema hayatındaki dostluklarını, unutulmaz hatıralarını anlattı.

Şeyhülislam Yahya Efendi Divanı Şerhi ve Fetvaları İle Şeyhülislam Ebüssu’ud Efendi eserlerini kültür dünyamıza kazandıran bilge hukukçu Necati Demirtaş ise, bütün hukuki konulara dair kaynaklara sahip olduğumuzun altını çizerken, şair ve şiire dair de bir söyleşi gerçekleştirdi.

Son olarak ise Hoca Ahmed Yesevi’ye bir ömür adayan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türkoloji dünyasının tanınmış bilgini Prof. Dr. Kemal Eraslan konuk oldu.

Vakıf yöneticilerimizin de katıldıkları sohbetler, her hafta Perşembe günü saat 18.00’de Yeni Dünya Vakfı genel merkezinde düzenleniyor.

ÜSTÜN İNANÇ
IMG_6324 IMG_6329 IMG_6337 IMG_6341