Kadın Kolları >

Yeni Dünya Vakfı'ndan engellilere anlamlı ziyaret

1531561_661969137253764_2149240376408753288_n

Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Kadın Kolları Başkanlığı , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ankara Keçiören’deki bir özel eğitim merkezini ziyaret etti. Merkezdeki öğrencilerle bir araya gelen vakıf görevlileri engelli öğrencilerle birlikte resimler yaptı.

YDV Ankara Kadın Kollarından  bir grup 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ankara Keçiören’deki Özel Saygı Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Zihinsel Engelliler Sınıfı’nda 20 ila 40 yaş arasındaki öğrencilerle buluşan vakıf bursiyerleri öğrencilere hobi malzemeleri hediye etti. Öğrenciler, boya, tuval ve fırça takımı ile boyama kitaplarını alınca büyük mutluluk yaşadı. Vakıf görevlileri ile zihinsel engelli öğrenciler birlikte resimler yaptı, oyunlar oynadı. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler kendilerini ziyarete gelenlere sık sık sarıldı.

Öğretmen Gamze Doğanyiğit, öğrencilerinin çok mutlu olduğunu ve ilgiye ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Bizi yalnız bırakmayan vakıf çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Engellileri yalnız bırakmadılar.” dedi.

Vakfın kız bursiyerleriyle birlikte ziyareti gerçekleştiren YDV Ankara Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, “Bu sınıf artık bizim kardeş sınıfımız. Ayda bir bile olsa bu sınıfı ziyaret edeceğiz. Etkinliklerine katılacağız.” dedi. Sosyal sorumluluk bilinci ışığında ziyareti yaptıklarını kaydeden Birsen Gözlü, “Engellileri anlamamız gerekir. Onlara toplumun her noktasında yardımcı olmalıyız. Toplumun her kademesinde engellileri istihdam etmek, onları yok saymamak gerekir.Ve buna kadın kolları olarak en büyük desteği biz vermeliyiz çünkü vakıf sevgidir,kadın merhamettir ve bunların birleştiği yerde olmaktan mutluyuz’’ diye konuştu.

10846361_661969267253751_2873536951390677851_n