yeni_dunya_vakfi_logo_300Yeni Dünya Vakfı 1996 yılında kuruldu. Vakfın merkezi İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan Hadım Hasan Paşa Medresesi’dir. Ankara Altındağ Hamamönü’nde şubesi bulunan Yeni Dünya Vakfı, ülkemizin ve dünyanın değişik üniversitelerinde öğrenim gören her yıl ortalama 500 öğrenciye burs vermektedir.

Yeni Dünya Vakfı, burs vermenin yanısıra öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamak için çalışmaktadır.  Mezun olan bursiyerlerimizin ülkemizin değişik yerlerinde çok çeşitli görevler yaptığını görmekte ve bununla hizmet çoşkumuz daha da artmaktadır.

Eğitim, başarının temelidir. Bu sebeple öğrencilerimizin bilim ve teknolojide ileri seviyeyi yakalamış, milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve aydın fertler olarak yetişmesi için çalışmayı amaç edindik. Vakfımız, eğitim amaçlı seminerler ve geziler de düzenleyerek gençlerimizin her açıdan donanımlı yetişmesini sağlamaktadır.

Yeni Dünya Vakfı, eğitime yaptığı katkının yanında tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkarak bu nadide mirası koruyup yaşatma misyonuna da sahiptir. 2005 yılında vakfımıza tahsis edilen Cağaloğlu’ndaki metruk Hadım Hasan Paşa Medresesi’nin restorasyonu vakfımızın gayretleri sonucunda 2012 yılında tamamlanmıştır. Ankara’da Hacıbayram Camii yanında tarihi doku içerisinde yer alan kültür merkezimizin inşa çalışmaları devam etmektedir.

Vakfımız, yurt genelinde şube ve temsilcilikler açarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürmektedir.