YENİ DÜNYA VAKFI ÖĞRENCİLERİ TBMM'DE

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yasama Eğitimi’ne Yeni Dünya Vakfı genel merkez ve Ankara şubeden yaklaşık 100 öğrenci katıldı.
Hukuk, siyaset bilimi, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler başta olmak üzere çeşitli bölümlerde eğitim gören öğrenciler, 16 Mart Cuma günü saat 10.00’da başlayan programda 5 oturum şeklinde gerçekleşen eğitimin ardından TBMM Genel Kurul Salonuna geçerek salonun tarihi, mimarisi, işleyişi, düzeni ve 15 Temmuz’da yaşananları dinlediler.
Gençler, Gazi mecliste yaşananları gözler önüne seren ve hain darbe girişiminin mecliste meydana getirdiği tahribatın bir bölümünün muhafaza edilmiş hali karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Programın tamamlanmasının ardından Giresun Milletvekili ve YDV Giresun Temsil Heyeti Kurucu Başkanı Av. Sabri Öztürk öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.
Sanatçı bir vekil olan Öztürk, sanatın siyaseti dengeleyen ve meclise de bambaşka bir nefes getiren ortak payda olarak değerini dile getirdi. Meclis başta olmak üzere pek çok kişisel resim sergisine imza atmış olan Öztürk, dünyanın ortak dili ve duyguların kültürler arası düzlemi olan sanatın herhangi bir dalıyla daha öğrencilik yıllarında muhakkak ilgilenmelerini tavsiye etti. Öğrencilerin siyaset başta olmak üzere pek çok konuda soru sorma şansını bulduğu buluşma sıcak görüntülerle son buldu.
Yasama eğitimine katılan heyeti kapıya kadar uğurlayan Öztürk, çekilen fotoğrafların ardından öğrencilerle vedalaştı.
Gençler, TBMM Genel Kurul ziyaretine eşlik eden Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım ve 22. Dönem Milletvekili Musa Uzunkaya ile birer hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Hacıbayram’da bulunan Ankara Şubemizi de ziyaret eden grup, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yavuz ve Şube Koordinatörü Sezer Bulut tarafından karşılandılar. Tarihi Hacıbayram bölgesini de gezen grup, şube yöneticilerimiz ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Untitled-2
Untitled-1