Yeni Dünya Vakfı >

Yeni Dünya Vakfı Antalya İl Temsilciliği'nde Bayrak Devri...

IMG_20150828_095605Antalya İl Temsil Heyet Başkanı Zekai Dursun şehir dışında yoğunlaşan işleri nedeni görevini Antalya/Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık’a devretti. Sayın Dursun’a tüm emek ve katkıları için teşekkür eder, yeni Temsil Heyet Başkanımız Sayın Prof. Dr. Çalık’a ve değerli ekibine çıktıkları bu yeni yolda başarılar dileriz. Konu ile ilgili bilgilendirme ve basın metni aşağıdadır.

Saygıdeğer Basın Mensupları,
Kıymetli misafirler,
Yeni bir dünyanın kurulması için sorumluluk almaktan çekinmeyen, kişiliği ve karakteri sağlam, kendisini ülkesine ve insanlık âlemine vakfetmeye hazır bir gençliği yetiştirmek üzere 1996 yılında bu güzide vakfı hayata geçirdik.
Devletimizin siyasi ve mali kudretinin inkişafına katkı sağlamak için bizler de elimizi, gövdemizi, tüm benliğimizi vakıf ruhuyla birlikte büyük bir sorumluluk gerektiren bu taşın altına koyduk.
Bir tek amacımız vardı,
Yeni bir dünyanın kurulması için sorumluluk almaktan çekinmeyen, kişiliği ve karakteri sağlam, kendisini ülkesine ve insanlık âlemine vakfetmeye hazır bir gençliği yetiştirmek.
İşte bu düşüncelerle İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan Hadım Hasan Paşa Medresesi’nden yola çıktık, Ankara, Hacı -ı Bayram’da  bir (1) şubesi, Türkiyen’in değişik bölgelerinde de on üç (13) temsilciliği bulunan büyük bir aile olduk.
Yeni bir dünyanın kurulması için, kurulacak yeni hayatların desteklenmesi gerekiyordu, bunun için ülkemizde ve dünyanın değişik üniversitelerinde öğrenim gören 1453 öğrenciye her yıl karşılıksız burslar verdik.
Eğitimi, insanlık tarihinin ve şanlı tarihten gelen kültürel mirasın en önemli argümanı kabul ettik, bundan dolayı da ülkesine, milletine, devletine, içerisinde yaşadığı coğrafyaya ve tüm insanlığa katkılar sağlayacak yeni bireyler yetiştirme amacıyla gece gündüz çabaladık.
İçerisinde yaşadığımız coğrafyada akan kan, bitmeyen şiddet olayları ve bin bir entrikaya milletçe tanıklık ettiğimiz bu günlerde, vakıf olarak ne denli önemli bir mücadelemiz olduğunu bir kez daha idrak edebiliyoruz.
Bundan dolayı mensubu olduğum vakfın bir ferdi, bir yöneticisi olmak benim için bir onur ve büyük bir mutluluk kaynağı oldu, olmaya devam ediyor.
Bu mücadele aynı zamanda çok uzun soluklu bir bayrak yarışı. Bunun da bilincindeyiz.
Bu duygularla bu kültürel mirası geleceğe taşıyacak doğru kişilere, doğru yöneticilere, doğru kadrolara, doğru zamanda bu görevi devredebilmek de bir o kadar önem arz ediyor.
Bugün de bu sorumluluk duygusuyla bir aradayız.
Bugün yöneticisi olduğum Yeni Dünya Vakıf yöneticiliği görevimi Ramazan ÇALIK kişiye devrediyorum.
Her ne kadar görevden ayrılıyor olsam da, bu kutlu mücadelede yürüdüğüm yolda, ayaklarım üzerinde gerisin geri durmaktan Allaha sığınırım.
Her daim dualarımla, dışarıdan sağlayacağım  fiili katkılarımla destek olmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim.
Görevi üstlenen arkadaşlarımıza tüm bu çalışmalarında başarı dileklerimi iletmek isterim.
Saygılarımla