Yeni Dünya Vakfı kurulduğu 1996 yılından beri, yaklaşık 20 yıldır öğrencilere yönelik manevî ve maddî desteğini, her yıl ziyadeleştirerek vakıf faaliyetlerini sürdürmektedir. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına da aynı minvalde bir dizi proje ile “Bismillah” diyerek başlamış bulunmaktayız.
1png

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez, Ankara Şube ve Temsilciliklerde eş zamanlı olarak başlatılan burs sürecinde vakfımız 12.000 gibi bir başvuruya muhatap oldu. Tamamen şeffaf ve elektronik ortamda belirlenen kriterler ve otomatik puanlama sistemi ile başvuranlardan 3000 isim ilân edilerek, öğrenciler kendilerine en yakın Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerde mülâkata davet edildi. Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti, İstişare Kurulu, Yönetim, Denetim, Komisyon, Kadın ve Gençlik Kollarından oluşturulan mülâkat komisyonları istişare ve koordinasyonla görev yaparak titiz bir mülâkat sürecini tamamladılar. Bütün bu çalışmaların sonucunda 1000’i aşan sayıda öğrenci burs almaya hak kazanarak vakfın web sayfasından ilân edildi.

2015-2016 BURS SÜRECİ

“Rakamların Değil, İnsanlığın Derdindeyiz”

Yeni Dünya Vakfı olarak mühim bir gerçeğin farkındayız ki; derdimiz rakamlar değil her bir rakama karşılık gelen gençlerin birebir dünyasına dâhil olmak, dünyamıza dâhil etmek, birbirimize sahip çıkmak olmalı. İnsan olmanın ilk erdemi insanlık için yeni bir dünyanın hayalini kurmak, o hayal için gayret etmek olmalı kanaatindeyiz. İşte bütün bu saiklerle çıktığımız kutlu yolda; yolu Yeni Dünya Vakfı’ndan geçen herkesle bir aile olmaya karar verdik. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında temellendirdiğimiz “Biz Bir Aileyiz” projesini bu yıl bir basamak daha yukarıya taşıyarak devam ediyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesinden olduğu kadar dünyanın da pek çok ülkesinden öğrenciye kucak açarak birlikte bir gelecek kurmaya gayret ediyoruz. Gayret bizden, tevfik Allah’tan diyerek döktüğümüz her terin, sarfettiğimiz her dakikanın, infak ettiğimiz her kuruşun Rızâ-i İlâhî için bir mihenk taşı olmasını umut ediyoruz.

Bir Yanıt bırak