Duyurular >

Yeni Bir Dünya İçin Yarışalım

Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale Temsilciliği tarafından “Yeni Bir dünya” konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenleniyor.

Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale Temsilcisi Satılmış Aksun, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaokullar arasında resim yarışması, liseler arasında ise kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini açıkladı. Amaçlarının; Küreselleşen Dünya üzerinde gençlerin gelecekten umutlarına yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Aksun, son katılımın 10 Şubat olduğunu ve yarışma koşullarının ise okul müdürlükleri tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacağını söyledi.

Okullarda “resim” ve “kompozisyon” dallarında branş öğretmenlerinden oluşturulacak iki ayrı komisyon tarafından eserlerin değerlendirileceğini açıklayan Aksun, “Okul müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafından; yarışmaya katılan öğrenciler arasından eserleri hazırlarken özel öğretmen veya kurumlardan (Dershaneler, Bilim Sanat Merkezleri vb.) destek aldığı tespit edilenler tutanakla belirlenerek değerlendirmeye alınmayacak. Okullardan gelen eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kurulacak komisyonlar tarafından tekrar değerlendirmeye alınacak ve dereceye giren eserler İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü; ilgili Milli Eğitim Müdür Yardımcısı veya Şube Müdürünün başkanlığında, branş öğretmenlerinin bulunduğu komisyonları oluşturarak ilçelerden gelen eserleri tekrar değerlendirmeye alacak ve resim ve kompozisyon dalında ilk üçe giren eserler ödüllendirilecek. Yeni Dünya Vakfı olarak öğrencilere yönelik bu tip faaliyet ve etkinliklerimizi yıl içerisinde artırarak devam edeceğiz. Kırıkkale il sınırları içerisinde gerçekleştireceğimiz resim ve kompozisyon yarışması için bize destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma koşullarını incelemek için tıklayın.