Gençlik Ekibi >

YDV İstanbul Gençlik Kollarından Yeni Bir Etkinlik Daha: Teknik Gezi Programları

Yeni Dünya Vakfı kurulduğu günden bu yana üniversitelerde okuyan öğrencilere maddi ve manevi destek vermenin yanında bu öğrencilerin dünya görüşlerini geliştirmek, yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla da birçok çalışma yapmıştır.

Vakfımızın öğrencileri arasında da Mühendislik fakültelerinde okuyan birçok öğrenci bulunmaktadır. Vakfımızın Gençlik Kolları Burs ve Mali İşler Birimi de mühendislik fakültelerinde okuyan arkadaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi ve onların mezun olduktan sonra tercihlerini daha kolay ve daha doğru yapabilmelerini sağlamak amacıyla teknik geziler düzenlemektedir.

Bu düşünce doğrultusunda birçok teknik gezi projesi hazırlayan öğrenci arkadaşlarımız Vakfımızın da büyük destekleri sayesinde 15.03.2014 tarihinde ilk teknik geziyi düzenledi. Gezimiz Silivri’de bulunan ÖZYAŞAR AŞ’ye yapıldı. Gezide fabrikanın tüm kısımları yetkili mühendisler tarafından öğrenci arkadaşlarımıza tanıtıldı. Fabrikanın çalışma şekli, sistemin işleyişi en ince ayrıntısına kadar öğrenci arkadaşlarımıza aktarılarak onların yeni bir misyon, yeni bir bakış açısı kazanmaları hedeflendi.

Bu gezi için Eğitim Koordinatörümüz Süleyman Yerlikaya, Gençlik Komisyonumuz ve özellikle de gösterdikleri misafirperverlikten dolayı ÖZYAŞAR AŞ Yönetim Kurulu Üyesi  aynı zamanda Vakfımızın Mütevelli  Heyeti Üyesi Mustaf Çokyaşar Bey’e de teşekkürü borç biliriz.