Yeni Dünya Vakfı >

YDV Giresun Temsilciliği'nden İkinci İftar…

IMG_8468
15 Kasım 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen YDV Giresun Temsilciliği, açıldığı günden bu yana sürdürdüğü etkinliklerine 10 Temmuz 2015 tarihinde düzenlemiş olduğu iftar daveti ile devam etti.
Yoğun bir ilginin olduğu iftara başta Genel Başkan Sayın Mahmut Göksu olmak üzere Giresun’un siyaset, bürokrat, sanat, spor, basın ve STK’ların yanı sıra bursiyer öğrenciler de katıldı.
Giresun Öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirilen iftarda İl Temsil Heyet Başkanı Sabri Öztürk yaptığı konuşmada öncelikle misafirleri selâmlayarak, Giresun’a bu temsilciliğin açılışı vasıtasıyla bir fidan diktiklerini, amaçlarının bu fidanı büyüterek ulu bir çınara dönüştürmek olduğunu söyledi. Vakfın temel amacının ülkemize ve milletimize faydalı, nitelikli nesillerin yetiştirilmesi olduğunu ifade eden Öztürk, burada toplanan vakıf dostlarının da vakfa destek olduklarını, bundan sonra da destek olacaklarını söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Vakfın iftar davetine katılan Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, 24. Dönem Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi de birer selâmlama konuşması yaparak vakıf çalışmaları için teşekkür ve tebriklerini ilettiler.
Daha sonra kürsüye gelen Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu, Yeni Dünya Vakfı’nın artık Bakanlar Kurulu kararı ile “kamu yararına çalışan vakıf” statüsün kavuştuğunu bir müjde olarak davetlilere duyurdu. Vakıfçılığın vicdanî bir sorumluluk olduğunu ve burada bulunan katılımcıların gerek maddî gerekse de manevî anlamda külfete katlandıklarını belirterek bu noktada YDV Giresun İl Temsilciliğinin bunu fazlası ile başardığını sözlerine ekleyen Göksu; Giresun’a her gelişinde, her programda ayrı bir haz aldığını vurgulayarak YDV Giresun Temsilciliği’ne bir kez daha şükranlarını sunduğunu arz etti. Vakıfların sosyo-kültürel olarak hayatımızda önemine değinen Genel Başkan Göksu, ülke genelinde 1453 öğrenciye burs imkânı sağladıklarını ve sadece burs vermekle kalmayarak çeşitli etkinliklerle bursiyerlerin birbirleri ile olan bağlarını güçlendirdiklerini, bu sayede sadece diploma alıp mezun olan değil sosyal anlamda da kendini geliştirmiş bireyler yetiştirmeye gayret ettiklerini beyan etti. Konuşmalarında ecdadın da vakıfçılık kültüründe ne kadar ileri seviyelere ulaştığını “Bizler de burada topluma en ufak bir katkı sağlamaya vesile olabiliyorsak ne mutlu bizlere” sözleriyle dile getirirken konuşmasını şöyle tamamladı; “ Ayrıca vakıflar devletlerin ilerlemesinde, milletlerin yücelmesinde etkin rol oynamaktadırlar. Bu manada daha öncede birtakım etkinlikler ile adını duyuran YDV Giresun Temsilciliği örnek bir duruş gösteriyor. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyor, tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ederim.”
Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı ve Turhan Alçelik, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk davete katılanlar arasındaydı. Ayrıca iftar davetine plânlı diğer programlarından ötürü katılamayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu birer telgraf çekerek davet için teşekkürlerini ve selâmlarını ilettiler.
IMG_4233