YDV Ankara Şubesi, STK Buluşmalarına Katıldı

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi olarak AK Parti Ankara İl Başkanlığı, ‘Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığının geleneksel hale gelen STK Buluşmalarına katıldık.
Ankara’da bulunan 50’ye yakın Vakıf Temsilcisi ile bir araya gelinen kahvaltılı programa Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Ankara İl Başkanı Sn. Mustafa Nedim Yamalı, Ankara Milletvekillerinden Cemil Çiçek, Ahmet Gündoğdu, İl Başkan Yardımcılarından Edip Balcı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Cemal Güngör ve birim başkan yardımcıları katıldı.
İSLÂMΠŞUUR VE KARDEŞLİK BİLİNCİ VERMELİ
Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Toköz; “Vakıflarımız, derneklerimiz, STK’lar ve siyaset olarak biz bu halkların dirilişini sağlamalı, onlara İslâmî şuur ve kardeşlik bilinci vermeli, onlara öncülük yapmalıyız. Elimizde bu imkân var. Bugün Allah’a hamd ederek gördüğümüz bir gerçek var ki Türkiye dünyanın neresinde bir mazlum ve ezilen varsa, ne zaman bir Müslümanın başına bir şey gelse ya onları buraya alıyor ya da yardımımızı oraya ulaştırıyor.’’ şeklinde konuştu.
ANADOLU MEDENİYETİ VAKIFLAR MEDENİYETİDİR
İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ‘’Anadolu medeniyetinde vakıf faaliyetleri her zaman ilgi çekmiş her zaman kendisine insan bulmada zorlanmamış kurumlardır. Vakıflarımızın çözülmesi gereken birçok sorunları var.
Bir araya gelmek muhabbetler, tanışmalar ve beraberinde birçok çözümler getiriyor. Biz de bir araya geldiğimizde sorunların çözülmesi noktasında gayret göstermeliyiz. Bu toplantıları düzenleme sebebimiz de budur. Ayrıca karşılıklı istişare şeklinde yurt içinde ve yurt dışında neler yapabiliriz de tartışmalı, konuşmalıyız. Çünkü artık başta İslam dünyası olmak üzere tüm mazlumların, ezilenlerin daha fazla beklentileri var. Bu yüzden Ankara’daki STK’lar, vakıflar olarak sık sık bir araya gelmeli, ‘’neler yapabiliriz?’’ sorusunu sormalı, bu sorunun cevabını aramalıyız’’ dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu konuşmalarında, AK Parti Ankara İl Başkanlığının ‘’Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşuyoruz’’ toplantılarını çok önemsediğini belirterek, Cumhuriyet tarihimizde STK’lar ile siyasetin aynı hedefe yönelik çalışmamasının faturasını ödedik. Ya siyaset düşündü sahici sivil toplum örgütü olmadı ya da siyaset düşündüğünü hayata geçirecek mecali bulamadı ya da şer odakları bu fırsatı vermedi. Onun için STK’ların siyasetle birlikte çalışmalarını hem millet ve hem ümmet açısından önemsiyorum.
STK’larımız, vakıflarımız, derneklerimiz ve sendikalarımız, millete ve ümmete hizmet eden o büyük fotoğrafta, Yeniden Güçlü Türkiye fotoğrafında yer alarak iktidarın en büyük yetkilisi oymuş gibi taşın altına eline sokması ama hak ve özgürlük konusu ise bütün siyasi partiler kendilerine en uzakmış gibi hak arayan tarafta olması gerekir.’’ dedi.
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ise; ‘’Bugün iftihar kaynağı olan ve yabancıların görmeye çalıştığı çeşmesine, yoluna, camisine, medresesine kadar ne varsa tamama yakını vakıfların ortaya oyduğu eserlerdir. Dünyada önem verilen değerlerin birçoğunun yüzlerce yıl evvel bu işler için kurulmuş vakıflarca gerçekleştirildiğini görüyoruz. Şimdi ise STK’lar demokrasinin en önemli unsuru haline geldi.
Anayasamız, demokratik siyasal hayatın vazgeçilmez unsuru partilerdir der. Partiler bir sivil teşkilatlanma tarzıdır. Ama bugün bunu da aşan STK’lar, partilerden daha önemli hale geldi. Burada önemli unsurlardan biri de vakıflardır.’’ dedi.
Dünyadaki bazı gelişmelerle birlikte STK’lara anayasal bir kısım haklar sağlanmaya başladığını söyleyen Çiçek, ‘’İnşallah Türkiye yeni bir anayasa yaparsa siz de talep ederseniz ki size sağlanacak imkânları bir kanun meselesinin ötesinde anayasa hükmü haline gelmiş olur. Bu durumda da STK’lar olarak siz de kanun teklif etme hakkına sahip olursunuz.’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından, programa katılan vakıf ve derneklerin temsilcileri de görüşlerini aktardı.
3__large