X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Gençlik Ekibi >

YDV ANKARA ŞUBESİ SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Yeni Dünya Vakfı Ankara Hamamönü Şubesi’nde bu hafta iki önemli sohbet programı düzenlendi. Sohbetlerde, Hz. Muhammed efendimiz ile Mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatları üzerinde duruldu.

Geçtiğimiz hafta başlanan Siret-i Muhammed konulu sohbete bu haftada da devam edildi. Ahmet Aydın, Hz. Muhammed’in 35 ve 40 yaşları arasında ne yaptığını anlattı. Bu çerçevede : Peygamber efendimizin ticaret hayatı, geldiği yaş itibariye mekke’de söz sahibi olduğu, ticarette yükselişi ve Hz. Hatice ile evliliği, evliliğinden sonra Zeyd bin Harisi ve Hz. Ali’yi yanında yetiştirmesi Darül Nedve’ye katılması (Burada peygamberlik verilmediği halde tevhidden bahsettiği rivayet edilir) ve son olarak kırk yaşında iken ilk vahyin gelişinden bahsedildi.
Vakfımızın Ankara Hamamönü şubesinde yapılan ikinci derste ise Osmaniye eski milletvekili Şükrü Ünal’ın Mehmet Akif Ersoy üzerine sohbeti oldu. Sohbetin belli başlıkları olarak: ailesi, tahsil hayatı , sporculuğu, yaptığı vazifeler, seyahatleri, şiir, yazı ve kitapları , müdafayi milli cemiyetindeki yararlılıkları , milli mücadeleye desteği, Kuran’ı Kerim meali , hastalığı , ölümü ve mezarlığı bu konular üzerinde duruldu.
Kabul Et
Kapat