“Yeni bir dünya için çalışıyoruz” sloganıyla hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda Bursa temsilciliğinin açılışını yapan Yeni Dünya Vakfı Bursa’daki ilk iftar programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilciliği binasında gerçekleştirilen programa Genel Başkanı Mahmut Göksu’nun yanı sıra, AK Parti Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, , Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

İftarda konuşan Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara, tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlayarak, iftar davetine katılanlara teşekkür etti. Kara, “Ramazan ayına ulaşmaktan dolayı mutluyuz. Fakat geçtiğimiz günlerde şehit düşen askerlerimizin de acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu vatan için şehit olmuş tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah içinde bulunduğumuz bu mübarek ayda ülkemiz ve İslam dünyası daha fazla acı yaşamaz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt da şehitleri rahmetle anarak duyduğu üzüntüyü vurguladı. Özlükurt, “Bu güzel geceyi düzenleyen Yeni Dünya Vakfı’na ve tüm katılımcılara, şahsım ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “YENİ DÜNYA VAKFI ÜLKEMİZE GÜZEL NESİLLER YETİŞTİRİYOR”

İftar programında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Ramazan Ayı’nın rahmet ve bereketinin tüm Müslümanların üzerinde olmasını diledi. Yeni Dünya Vakfı’nın faaliyetlerinden bahseden Edebali, “Yeni Dünya Vakfı, ülkemize kendi kültürüyle yoğrulmuş, Allah ve vatan sevgisini bilen, güzel nesiller kazandırıyor. Yeni Dünya Vakfına ülkemiz ve gençlerimiz için yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“BİR İNSANIN KURTULUŞUNA VESİLE OLMAK DÜNYADAKİ HER ŞEYDEN DAHA HAYIRLIDIR”

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ise Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunun altını çizdi. Göksu, “Türk milleti, vatanının önemini gerçekten çok iyi biliyor. 15 Temmuz Gecesi, insanlarımızın canhıraş şekilde vatanlarını korumaya çalışması bunun en güzel örneğidir. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Osmanlı’nın büyük bir vakıf kültürüne sahip olduğunu ve bu vakıfların toplumun eksikliklerini gidermek için hizmet ettiğinin altını çizen Başkan Göksu, Yeni Dünya Vakfı’nın Osmanlı’dan gelen bu geleneği geleceğe taşımak için çalıştığını ifade ederek, “1996’tan beri hizmet veren Vakfımızda sosyal, kültürel, sportif olarak gençlerimizin gönüllerine dokunmaya çalıştık. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak dünyadaki her şeyden daha hayırlı ve daha kalıcıdır. Yeni Dünya Vakfı olarak amacımız kalıcı ve güzel hizmetlere imza atmaktır” diye konuştu.

Teravih namazı sonrası Başkan Göksu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Temsilcilik binasının olduğu tarihi alanda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Bursalı konuklarla birlikte çay içip sohbet ettiler.
18767859_1224030511056524_1926924983935278011_n18767603_1224026821056893_4152772516677209710_n

file-1
18813511_1224026657723576_6196469269662986615_nfile1-1