Yeni Dünya Vakfı Geleneksel İftar Programının ikincisi Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlendi. Programa çok sayıda vakıf üye ve gönüllüsü ile öğrenciler katıldı.

Her Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen Yeni Dünya Vakfı iftarlarının ikincisi Eyüp’te düzenlendi. Genel Başkan Mahmut Göksu’nun yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler, akademisyenler ve çok sayıda vakıf dostunun katıldığı iftar programı, Neyzen Muharrem Dere’nin müzik dinletisi ve toprağımıza ve insanımıza dair kıssa anlatımları ile başladı.

Yaklaşık 40 dakika süren programı ile davetlilerin büyük beğenisini toplayan Muharrem Dere’nin ardından öğrencilerden Sadullah Maden ve Emre Yıldız, ilahiler söylediler. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından uluslararası öğrencilerimizden Abdou Wadoud Marega’nın ezan okumasıyla birlikte davetliler oruçlarını açtılar.

İftarın sonrası faaliyet videosu gösterimi yapılırken, Genel Başkan Mahmut Göksu da bir selamlama konuşmasında bulundu. Düzenlenen iftar programları ile Ramazan’ın manevi ikliminin daha da hissedildiğini ifade eden Başkan Göksu, “Ramazan bolluk, bereket, birlik ve kardeşlik ayıdır. Bunu günün her saatinde tüm benliğimizde hissetmekteyiz. Yeni Dünya Vakfı olarak biz de Ramazanın bu manevî ikliminden istifade ederek iftar sofralarında vakıf dostlarını buluşturuyoruz. Bugüne kadar farklı illerimizdeki şube ve temsilciliklerimizin vermiş olduğu iftarlarla bu buluşmayı gerçekleştirdik. Bugün de Genel Merkezin İstanbul’da düzenlemiş olduğu ikinci iftar programı için maneviyatı yüksek, güzide ilçemiz Eyüp’te birlikteyiz. Davetimize icabet ederek buraya gelen siz vakıf dostlarına yürekten teşekkür ediyoruz.

Yeni Dünya Vakfı insan merkezli, özelde gençlik merkezli bir vakıf olup kurulduğu 1996 yılından itibaren sürdürdüğü çalışmalarını aynı heyecanla devam etmektedir. Bugün 1650 öğrenciye burs verirken, İstanbul, Ankara ve Bursa’da yurt hizmetlerimizi de sürdürüyoruz. Eğitsel, kültürel, sosyal ve sanatsal çalışma ve faaliyetlerimizin yanı sıra, kamplar, geziler ve kurslar ile öğrencilerimize verimli bir eğitim hayatı geçirmeleri noktasında katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizler bu çalışmaları sizlerden aldığımız güç ve enerji ile ortaya koyuyoruz. Siz vakıf dostlarını aramızda görmekten son derece mutluyuz. Bu kervana güç veren, el veren, emek veren her şeyden daha önemlisi gönül veren arkadaşlara teşekkür ediyor, şimdiden kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından aile fotoğrafı çekildi.
IMG_9922IMG_9844

IMG_9866IMG_9851