Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube geleneksel iftar yemeğinde, siyaset ve bürokrasi dünyasından isimlerin yanı sıra farklı illerden çok sayıda vakıf yöneticisi ve davetli bir araya geldi.

YDV Mamak Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenen iftar yemeğine Genel Başkan Mahmut Göksu ve Genel Koordinatör Özbay Yağmurkaya’nın yanı sıra; Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, YDV Mütevelli Heyet Üyesi ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kırıkkale Temsil Heyeti Başkanı Mustafa Murat Batman, Kırşehir Temsil Heyeti Başkanı Ali Kaygısız, Ankara Şube yönetim, denetim ve komisyon üyeleri, bursiyerler, yurtlarda kalan öğrenciler, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda vakıf gönüllüsü katıldı.

Yurt bahçesinde organize edilen iftar yemeği yağış nedeniyle yemekhaneye alındı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte iftar yemeği yenildi. Daha sonra davetlilere hoşgeldiniz diyen Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, “Artık gelenekselleşen ve her Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar programlarımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu sofralar birlikte güzel, lezzetli ve bereketli. Vakıf yöneticileri ve dostlarımız ile öğrencilerimizi buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek ayda Allah tüm Müslümanlar’ı birleştirsin, zalimlere fırsat vermesin” dedi.

Daha sonra YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu da kısa bir selamlama konuşması yaptı. İslam aleminin zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Başkan Göksu, “İnşallah tüm bu sıkıntılar, zulümler, acılar sona erecek ve Ramazan bayramı gerçek bir bayram olacak. Müslüman toplumların karşı karşıya kaldığı zulüm ve cinayetler, haksızlıklar karşısında daha gür bir sesle haykırıp, daha kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Her şeyin temelinde insan var. Millete, ümmete faydalı insanlar yetiştirmek, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen bu öğrenci kardeşlerimizin gönlüne girebilmek çok önemli. Bir insan çok şeyi değiştirebilir, bu anlamda da vakıf ve STK’lar olarak bizlere de önemli vazifeler düşüyor. Sizlerin de desteği ile önemli çalışmalar yapıyoruz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Program sonunda davetliler ve öğrenciler birlikte çay içip sohbet ettiler.
Ayrıca vakıf çalışmalarına maddi ve manevi önemli katkıları bulunan Ankara Şube Onursal Başkanı Muhuttin Kateroğlu’na plaket takdim edildi.

file3

file7