Yeni Dünya Vakfı >

Vakıf dostları Adıyaman'da YDV iftarında buluştu.

Yeni Dünya Vakfı kurulduğu günden bugüne geleneksel olarak sürdürdüğü vakıf iftarlarına Adıyaman Temsilciliğinin iftar ile bir yenisi eklendi.
5 Temmuz 2015 tarihinde TPAO Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftara çok sayıda davetli katıldı.
İftara, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş,  Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve çok sayıda işadamı, akademisyen ve eğitim camiasından bay ve bayan vakıf dostları katıldı.
Adıyaman Temsilcisi Uğur Dündar misafirlere hoş geldiniz konuşmasının ardından YDV Adıyaman Temsilciliği olarak yapmış oldukları faaliyetleri misafirler ile paylaştı.
Dündar “YDV Adıyaman Temsilciliği 2012 yılından beri faaliyet göstermektedir. 50 öğrenciye burs vermekle birlikte iki tane de öğrenci evi açtık. Ayrıca burs verdiğimiz öğrencilerimiz başta olmak üzere Adıyaman’daki üniversite öğrencilerine dönük gerçekleştireceğimiz seminer, sohbet ve konferans çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde ki eğitim öğretim döneminde vakıf olarak sadece üniversite öğrencilerine dönük değil ortaöğretim öğrencileri için de burs vermeyi planlamaktayız. Yine ortaöğretim öğrencilerimiz için kurslar, değişik eğitim faaliyetleri ve sportif etkinlikler de planlarımız arasında yer almaktadır.”
Daha sonra söz alan Vakıf Genel Başkanı Göksu “ YDV kurulduğu günden (1996) bugüne Türkiye’nin değişik üniversitelerinde on binlere varan öğrenciye burs vererek hizmetlerini sürdürürken değişik eğitim, kültür, sosyal faaliyetlerle daha geniş kitlelere hitap etmenin gayreti içerisindedir. Vakfın merkezi İstanbul Cağaloğlu’ndadır. Vakfın Ankara şubesi Hacı Bayram’ da güzel bir tarihi konak inşa ederek Ankara’da hizmetlerini sürdürmektedir. Vakfımızın 13 il / ilçe de temsilciliği bulunmaktadır. YDV geleneksel iftarlarına bugün Adıyaman ile bir yenisini eklemiştir. Bu iftar programını tertip eden Adıyaman Temsil Heyeti Başkanı Uğur Dündar ve çalışkan ekibi ve bu davete icabet eden başta sayın valimiz ve belediye Başkanımız olmak üzere siz vakıf dostlarına da yürekten teşekkür ediyorum. “
Daha sonra da Adıyaman Valisi Demirtaş söz alarak şunları ifade etti; “YDV’nin yapmış olduğu hizmetleri yakından takip ediyor ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlimizde sivil toplumun güçlü olması hepimizi sevindiren bir husustur. YDV Adıyaman’da temsilcilik açarak ilimize farklı ve anlamlı bir destek vermiştir. Umuyorum ki YDV Adıyaman’da yapacağı faaliyetler ile ilimizin kalkınması ve gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.”
Konuşmalardan sonra çay sohbetiyle program devam etti. İftar davetinin gerçekleşmesinde YDV Temsil Heyetinin gayretli çalışmaları herkesin takdirini topladı.
3