Vakfımızın himaye ettiği Uganda’daki yetimhanede, Sakarya Temsilciliğimizin girişimleri ve hayırseverlerin destekleri ile iftar yemeği verildi. Sakarya Temsil Heyeti Başkanımız Osman Aydın, görüntülü bağlantı ile canlı olarak Ugandalı yetimlere Türkiye’den selamlarımızı iletti.

Uganda Kampala’da 450 çocuğun kaldığı yetimhanenin her ay masraflarını karşılayan vakfımız, Ramazan öncesi de yüzlerce erzak kolisi ile büyük ve küçükbaş hayvan yardımı yapmıştı. Dün de Sakarya Temsilciliğimiz ve hayırseverlerin işbirliği ile yetimhane sakinlerine iftar yemeği verildi.

Uganda’da iş hayatını sürdüren Türk hayırseverlerin de aralarında yer aldığı heyetin de katıldığı yemekte yüzlerce çocuk hep birlikte iftar yemeği yediler. YDV Sakarya Temsil Heyeti Başkanı Osman Aydın’da görüntülü bağlantı ile yetim çocukları selamladı. Türkiye’nin devlet kurumları, milleti ve sivil toplum kuruluşları ile her daim mazlum insanların yanında yer aldığını söyleyen Aydın, ümmet bilinciyle bu anlayıştan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Aydın, iftarın organize edilmesinde büyük emek ve katkıları bulunan iş adamları Ayhan Kocacık ve Mehmet Polater’e de teşekkür etti. 10 yıldır Uganda’da ticaret hayatını sürdüren Mehmet Polater ise,  “Bu akşamki iftar programının gerçekleşmesine vesile olan Yeni Dünya Vakfı’ndan ve hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bir kişinin iftar maliyeti 4 TL’dir. Yeni Dünya Vakfı Sakarya Temsil Heyeti ve hayırsever Sakaryalı kardeşlerimiz de Ramazan’ın son 10 gününde, her akşam 500’er kişilik iftar programı gerçekleştirecekler.

Ayrıca Yeni Dünya Vakfının diğer temsilcilikleri ile de irtibatımızı sürdürüyoruz. Her kim bu iftar sofralarının açılmasına vesile oluyor, yardım ediyorsa Rabbim, ömürlerini sağlıklı, huzurlu işlerini bereketli eylesin. Geçmişlerine rahmet eylesin.

Sizlere 7000 km uzaklardan, bu kardeşlerimizden Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu’ya, vakıf gönüllüsü ağabeylerimize, Sakarya’ya, Türkiye’ye selamlar saygılar gönderiyoruz. Allah, yardımlarınızı kabul eylesin…” diye konuştu.

Yemeğin ardından dualar edilirken, ülkemize ve vakfımıza karşı muhabbet yetimlerin dualarında da yer buldu.

1 file1 file2 file3 file file1 file2

Bir Yanıt bırak