2017 yılından itibaren Uganda’da birçok yardım ve kurban organizasyonu düzenleyen Yeni Dünya Vakfı, bu Kurban Bayramı’nda da toplanan bağışların karşılığı olarak 107 kurban kestirip, ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Uganda İçişleri Bakanı organizasyon alanını ziyaret ederek, vakıf yetkililerimizden bilgi aldı.

Uganda’da 400’ün üzerinde yetim çocuğun barındığı yetimhanenin aylık masraflarını karşılayan Yeni Dünya Vakfı, Uganda’ya yönelik yardımlarını artırarak devam ettiriyor. Geçtiğimiz yıl iki kez tırlarla yardım paketleri gönderilirken, birçok kez de büyükbaş hayvan yardımında bulunan vakfımız, Kurban Bayramı’nda da kestirilen kurbanları Ugandalılar’a dağıttı.

Yeni Dünya Vakfı Sakarya Temsil Heyeti Başkanı Osman Aydın’ın öncülük ettiği yardım kampanyalarına; İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Gümüşhane’deki vakıf üye ve gönüllüleri katkıda bulundular.

Kurban bağış kampanyasında YDV Sakarya Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören, gözlemci olarak Uganda’ya gitti. Beraberinde birçok hediye ve yardım paketini de Uganda’ya götüren Ören, vakfımızın ve ülkemizin selamlarını ileterek hediyeleri dağıttı.

Uganda İçişleri Bakanı Hon. Gen Jeje Odongo da kurban kesim mahallini gezerek, vakıf temsilcilerimizden ve denetim yapan veterinerlerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan YDV Sakarya Temsil Heyeti Başkanı Osman Aydın, “Hamdolsun halkı mazlum ve zor durumda olan Uganda’ya vakfımızın girişimleri ve hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle sık sık yardımda etme mutluluğunu yaşıyoruz. Artık o kadar çok gider gelir olduk ki, burası bizim bir parçamız diyebilirim. Sayın Recep Ören, Ayhan Kocacık, Mehmet Polater başta olmak üzere destek ve emeğini esirgemeyen tüm hayırsever dostlarımıza teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum.” Dedi.

file2

file3