Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi organizasyonu ile İstanbul’da eğitim gören uluslararası öğrenciler, dünyanın dört bir köşesinden şehitlerin yattığı Çanakkale’ye düzenlenen geziye katıldılar.

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Uluslararası Öğrenciler Komisyonu, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kollarından çok sayıda öğrenci ile vakıf üye ve gönüllüsünün katıldığı Çanakkale gezisi, yurtdışından Türkiye’ye eğitim görmek için gelen yabancı öğrencilerden de yoğun ilgi gördü. Otobüsler ile İstanbul’dan toplu olarak Çanakkale’ye geçen gurup; şehitlik anıtı, cephe savaşlarının yaşandığı alanlar ve şehit mezarlarını ziyaret ettiler. Gezide özellikle yüzyıl önce dünyanın farklı coğrafyalarından Çanakkale Cephesine gelerek kahramanca savaşan şehitlerin mezarları ziyaret edilirken duygu dolu anlar yaşandı.

ÇANAKKALE, ÜMMETİN BULUŞMA NOKTALARINDAN BİRİDİR
Çanakkale’nin bütün İslam Ümmetinin tek vücut olduğu önemli bir yer olduğunu ifade eden Genel Merkez Uluslararası Öğrenciler Komisyon Başkanı Dr. Ümit Doğan, “Farklı ülkelerden sayısız şehidimiz bu topraklarda yatıyor. Bugün ise farklı ülkelerden okumak için ülkemize gelen torunları ile aziz şehitlerimizi ve çetin mücadelelerin yaşandığı bu toprakları ziyarete geldik. Çanakkale Savaşları, hem kendi evlatlarımız hem de ümmet için önemli bir tarihi hadisedir. Bu bilinci pekiştirmek için bu tip ziyaretler ve devamında gelecek projeler çok mühim. Yeni Dünya Vakfı da, isminden ve misyonundan hareketle çok sayıda uluslararası öğrenciye, burs ve yurt hizmetleri ile sosyal ve kültürel katkı da sağlayarak destek oluyor. İnşallah ülkemizi, kültürümüzü daha iyi yansıtmak, ümmet bilincini pekiştirmek için benzer projelerimiz aratarak devam edecek” diye konuştu.
18403669_1935675726688675_785375142086971765_n18447054_1935679163354998_3346285858264507065_n

18447355_1935676600021921_3728470023718785248_n

18447455_1935681096688138_382539646807944011_n