Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi’nin aylık olarak ağırladığı misafirlerinin bu ayki isimleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş oldu. Hacı Bayram-ı Veli Camiinde sabah namazını Diyanet İşleri Başkanın kıldırmasıyla başlayan program, daha sonra Ankara Şubemizde devam etti. Yeni Dünya’nın Değerleri Tablosunu inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çok manidar ve mesaj yüklü bir çalışma olmuş diyerek beğeni ve taktirlerini ilettiler. Vakıfta yapılan kahvaltıdan sonra vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Mahmut Göksu: “Sayın bakanımız ve başkanımız, vakfımızı yakinen bilen çalışmalarımıza gönülden destek olan kişilerdir. Kendilerini bugün vakfımızda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Hacı Bayram’da böyle güzel bir sabahı Vakfımızda bizlere yaşatan Sn. Bakanımıza, Sn. Başkanımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Bakan Mehmet Cahit Turhan, “Yeni Dünya Vakfı’nın çalışmalarını takip ediyoruz. Aslolan insan yetiştirmektir, biz bu ülkeye yollar havaalanları ve hastaneler yaptık, bütün bunlar insan içindir. İnşallah insanın inşasında Yeni Dünya Vakfı’nın çabaları hayırlı neticeler verecektir. Vakfımızda böyle sabah birlikteliği beni son derece mutlu etmiştir, bu davetiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Bakandan sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, vakıf çalışmalarının önemine değinerek, “Yeni Dünya Vakfı 15 yıldır çalışmalarını takip ve takdir ettiğimiz bir vakıftır. Kısaca Vakfı; BERRE-BÜRRÜ ekip BİRR toplamaktır diye tarif edebiliriz. “Berr” topraktır. “Bürr” tohumdur. “Birr” İyiliktir. Bizim medeniyetimizde vakıf çok anlamlıdır ve alanı geniştir. Çevre temizliğinden canlıların ihtiyaçlarını giderecek her türlü alanda vakıflar kurulmuş ve iyilikte abideleşmiş insanlar var olmuştur. Yeni Dünya Vakfı’nı çoktandır ziyaret etmek istiyordum, bugün sabah namazı ile birlikte başta Sn. Bakanım olmak üzere güzel bir ekiple birlikte olmaktan son derece mutluyum.” dedi.

Daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş anı defterini imzalayıp, ziyaretlerin anısına Vakfımızın Hatıra Tabağı hediye edildi. Vakıf yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Uluslararası Öğrenci Komisyonu Başkanı Bangladeşli Hafızül Rahman öğrencimiz “Değişimin Öncüsü Recep Tayyip Erdoğan” adlı kitabını hediye etti. Toplantıya Ankara Müftüsü Yusuf Doğan, Altındağ Müftü Vekili Yusuf İslamoğlu, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon Başkanları Genel Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım, Genel Merkez İdari ve Mali işler Komisyon Başkanı Yunus Yıldırım, Ankara İstişare Kurulu Üyesi Şanlıurfa 26. Dönem Milletvekili Mahmut Kaçar, İş adamı Nesim Çelik ve Ayhan Çelik, İş adamı Orhan Tatar ve diğer vakıfların başkanları ve vakıf dostları katılım sağladı.IMG_7029 IMG_7031 IMG_7035 IMG_7042 IMG_7059 IMG_7046 IMG_7049 IMG_7063 IMG_7070 IMG_7093 IMG_7098 IMG_7105 IMG_7114 IMG_7124 IMG_7168

Bir Yanıt bırak