Gençlik Ekibi >

TGSP HALEP VE ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Yeni Dünya Vakfı’nın da dahil olduğu ve Türkiye genelinde 250’nin üzerinde gençlik sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Türkiye Gençlik STK’ları Platformu, hain saldırının yaşandığı Beşiktaş Şehitler Tepesinde basın açıklaması yaptı.
Cuma namazı sonrası Dolmabahçe sarayı önünde bugüne kadar hayatını kaybetmiş asker, polis ve tüm şehitlerimiz ile Halep, Türkmen Dağı gibi İslam coğrafyalarında şehit olan tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kılınan namazın ardından başta Halep olmak üzere zulüm altında bulunan Müslüman coğrafyalar ve şehitlerimiz için dualar edildi.
TGSP üyeleri daha sonra sloganlar atarak Şehitler Tepesine yürüdü.
HALEPLİ KOMUTANDAN SELAM VAR
Burada basın açıklaması yapılırken ilk konuşan isim Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican oldu. Halep ve Türkmen Dağı konularında bilgilendirmelerde bulunan Mican, programa iştirak etmeden önce Halep’te Muntasırbillah Tugay Komutanı Firas Paşa ile görüştüğünü ve kendisinin selamları olduğunu belirtti. Türkiye’nin girişimleri ile açılan koridordan binlerce Halepli’nin İdlip’e geçiş yaptığının altını çizen Mican, “Bize düşen onları yalnız bırakmamaktır. Halep’te, Türkmen Dağı’nda bulunan ve mücadeleye devam eden mücahitler dua bekliyorlar. Bugüne kadar Halep ve Türkmen Dağı bölgelerine defalarca gittim. Oradaki kardeşlerinizin sizden tek dilekleri dualarınızı eksik etmemeniz. Onlar da sizler için duacı olduklarını belirtiyorlar. Allah’ın izniyle mücadele son bulmayacaktır. Kardeşlerinizden desteklerinizi esirgemeyin. Allah yar ve yardımcımız olsun’’ diye konuştu.
Sık sık duaların edildiği programda daha sonra Türkiye Gençlik STK’ları basın açıklaması okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı ve “Şehitlere Vefa Halep’e Dua” başlıklı programda okunan basın açıklamasın şu ifadeler yer aldı:
Gençler Şehitlerini ve Halep’i Unutmadı unutmayacak.
Ey Gençler, çocuklar, hanımefendiler!
Zalimler ve katil terör örgütlerine karşı duruşunu tüm dünyaya ilan etmek için buraya gelen ülkemizin güzel insanları Hepinize selam Olsun.
Türkmen dağı ve Halep’te dış güçler ile işbirliği yaparak mazlum Müslümanları katleden zalim Eset, elbet senin de sonun gelecek. İran ve Rusya ile aynı kaptan yalayan değersiz alçak köpekler siz Yüce Allah’ı yaptıklarınızdan habersiz mi sandınız, mutlaka akıttığınız o masum çocukların kanında boğulacaksınız. Allah’ın laneti üzerinize olsun.
Bu güzel insanlar maddi manevi her daim yanınızda olacaktır.
Biz 15 Temmuz da yüreğini ortaya koymuş ve bu ülkeyi ABD ve batı ülkelerine teslim etmemiş bir milletiz. FETÖ denen satılmış bir örgüt tüm güçleriyle geldi ve karşılığını da aldı ve daha da alacak.
Şimdi burada da yüzlerce polisimiz ve taraftarlarımızın canına kast eden katil PKK ve onun taşeronları, size de bir çift sözümüz var; biz 79 milyonuz hepimizi öldüremezsiniz. Ama bizim emniyet güçlerimiz emin olun ki her daim ensenizde olacak ve sizden hesap soracaktır.
Bizler 250 den fazla gençlik STK’sı olarak işte buradayız ve bu kutlu mücadeleyi veren emniyet güçlerimizin yanındayız. Buradan zalimler ve katiller için yaşasın cehennem diyoruz.
Adem (as) ile başlar Hak batıl mücadelesi,
Bitmez kıyamete dek küfrün şirkin hilesi Âlidir İslam,
Olmaz hiç kimsenin kölesi,
Din adına tuzağın görülmemiş böylesi,
Kur’an ve sünnete uymak bu derdin çaresi.
Duaların edildiği programın sonunda STK temsilcileri geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Beşiktaş Spor Kulübü başkanı Fikret Ormanı ziyaret ettiler.
dsc_0071
dsc_0036