REKTÖR KARADEMİR, BURSA YURDUMUZU ZİYARET ETTİ

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yıldırım Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdumuzu ziyaret etti.
Yeni Dünya Vakfı Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Rektör Karademir, yurt binasını gezdi. Yıldırım Belediyesi’nin de katkıları ile yeni eğitim döneminde hizmete açılacak olan yurt hakkında YDV Bursa Temsil Heyeti Başkanı Kara’dan bilgiler alan Rektör Karademir, kendisine ve topluma faydalı bireyler yetiştirme hususunda üniversiteler kadar vakıflar ve diğer STK’ların da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, başarı dileklerini iletti.
Ziyaretinden ötürü Rektör Karademir’e teşekkür eden Kara ise, “Bursa bir ilim irfan kentidir. Tarihi başkent Bursa’nın bu irfanını besleyen en büyük kaynaklardan biri de vakıflardır. İnsan odaklı çalışan ve eğitsel, kültürel, sportif faaliyetler düzenleyen Yeni Dünya Vakfı, Bursa’da ki hizmetlerine yurt çalışmalarını da ekleyerek şehrimizin kimliğine uygun bir alanda yerini almıştır. Bu anlamda bizden hiçbir zaman desteğini ve katkısını esirgemeyen yerel yöneticilerimize, akademik camiaya, yönetim kurulumuza ve Bursa halkına teşekkür ediyorum. İnşallah yurdumuz; Milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışan, üreten ve milletimize faydalı gençlerin yetişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
YILDIRIM’IN İLK YÜKSEK ÖĞRETİM YURDU
Yıldırım ilçesinde yükseköğretim alanında eğitim gören erkek öğrencilere hizmet verecek ilk yurt olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Kara, “142 öğrenci kapasitesiyle 2018-2019 eğitim öğretim dönemine hazır hale getiridiğimiz Yeni Dünya Vakfı Özel Yıldırım Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, yeni dönemde öğrenci kardeşlerimize hizmet vermeye hazır. Bursa Teknik Üniversitesi kampüslerine ve metroya yürüme mesafesinde olan yurdumuz, Uludağ Üniversitesi’ne de tek vasıta olarak metro ile gidebilme imkanına sahip” dedi.
Öğrenci kayıtlarına başladıklarını ifade eden Yurt Müdürü Sezai Çabuk ise, “Bursa Teknik Üniversitesi öncelikli olmak üzere Bursa’da yükseköğretimde öğrenim görecek erkek öğrencilere hizmet vereceğiz. Kontenjanımız olduğu müddetçe, hem okulunda başarılı olacak, hem de milli manevi değerler konusunda donanım sağlama arzusunda olacak, ülkesine faydalı işler yapma noktasında istekli her öğrenciye kapımız açık. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize de hayırseverlerimiz yardımıyla hizmet vereceğiz” açıklamasında bulundu.
Daha sonra Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, vakıf ve yurt yöneticileri ile birlikte yemekhanede yemek yedi.
40898158_332680960637125_3925533540845879296_n
yeni-dunya-vakfi-bursa-temsilciliginden-yildirim-11215000_3317_o