X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Genel Merkez >

SİYASAL ÖĞRENCİLERİNE BİRE BİR EĞİTİM

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Siyasal Ekonomik ve Medeniyet Araştırmaları Kulübü (SEMAK) büyensindeki Mızık Çamı Okuma Grubu, Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi’nde 15 günde bir toplanarak hocaları eşliğinde kitap tahlili yaparken, aynı zamanda Türk-İslam Devletleri yönetim gelenekleri hususlarında tarih dersleri alıyorlar.
Tarihçi Yazar Ozan Bodur’un Okuma Okulu Koordinatörü olduğu, Kulüp Koordinatörlüğü’nü ise İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferhat Erçin’in üstlendiği SEMAK, yalnızca siyasal bilimler öğrencilerinden oluşuyor. “Önce Türkiye, öncü mülkiye” sloganı ile ayda iki kere Cuma günleri vakfımız genel merkezinde bir araya gelen grup, o hafta okuma yaptıkları kitap yazarlarını da konuk konuşmacı olarak dinleme imkanı elde ediyorlar.
Uzun bir periyotta devam edecek olan ve öğrencilerin alanlarına hakim, şuurlu ve milli hassasiyetler çerçevesinde yetişmelerine katkı sağlaması için oluşturulan okuma grubunun ikinci buluşmasına Genel Başkan Mahmut Göksu da katılarak kısa bir selamlamada bulundu. Vakfımızın İstanbul’da başlayan ve daha sonra birçok il ve ilçede düzenlenen Çanakkale ve II. Abdülhamid konferanslarının konuşmacısı olan Ozan Bodur’a teşekkür eden Başkan Göksu, Yeni Dünya Vakfı hizmetlerinin esasını gençlerin oluşturduğunu vurguladı. Yeni dönem ile birlikte yine gençlere yönelik birçok faaliyet ve çalışmanın olacağını ifade eden Başkan Göksu, program sonrasında Kulüp Koordinatörü Ferhat Erçin ve öğrencilerle de kısa bir sohbette bulundu.
1M
2M