Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi tarafından Batman’da faaliyet gösteren iki ilkokula; ayakkabı, kaban ve giysi yardımında bulunuldu.

Zorlu iklim koşulları ve maddi imkansızlıklar altında eğitim almaya çalışan köy ilkokullarındaki öğrencilere yönelik yardım faaliyetlerimiz sürüyor. Geçtiğimiz ay Şanlıurfa Viranşehir’e ulaştırılan yardımların ardından, Mart ayında ise Batman’da iki ilkokula giysi ve ayakkabı yardımında bulunduk.

Genel merkezimiz tarafından Batman Kozluk ilçesi Bölükkonak İlkokulu öğretmeni Sinan Akıcı ve Aşağı Gümüşörgü Köyü İlkokulu – Mervenur Şimşek ile kurulan irtibat sonrası, her öğrencinin ayakkabı numarası ve beden ölçüleri alınarak listeler oluşturuldu. Mahmutpaşa bölgesinde bulunan Hubyar Cami emekli İmam Hatibi ve vakıf gönüllümüz olan Harun Uzgur ile irtibata geçilerek, Mahmutpaşa esnafına yardım listesi iletildi. Bölge esnafı tarafından hızlıca hazırlanan yardım paketleri, vakfımız aracılığı ile Batman’a gönderildi.

Duyarlılıklarından ötürü Harun Uzgur ve bölge esnafına teşekkür eden YDV Kurumsal İletişim Sorumlusu Abdullah Yılmaz, “Hayırda yarışmak kadar güzel bir duygu yok. Vakıf olarak sadece burs ve yurt imkanı sağlamıyoruz. Biz vakfımız adına mümkün olduğunca öğrencilere, ihtiyaçları ölçüsünde destek ve katkıda bulunmayı da sürdürüyoruz. Daha önce bölgede öğretmenlik yapan bir arkadaşım öğrencilerin kış günü terlikle, hırkayla okula gittiklerini söyledi. Vakfımızın bu konuda yardımcı olabileceğini belirterek görevli öğretmenlerle irtibata geçtik. Duyarlı vakıf gönüllümüz Harun Uzgur hocamızın girişimi ile Mahmutpaşa bölgesindeki esnaflarımız da bu hayırlı işi omuzladılar. Hepsine tek tek teşekkür ettik. Allah hayırlarını kabul etsin. İmkansızlıklar içinde okumaya çalışan yavrularımızın yüzünde biraz gülümseme oluşturmak, onların hem içini hem de ufacık bedenlerini sıcak tutma amacıyla ulaştırdığımız bu yardım paketleri için bizimle irtibatlı olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyor, vakfımız adına başarılar diliyorum” diye konuştu.

file7

file11