Yeni Dünya Vakfı tarafından Türkiye’de eğitimine devam eden uluslar arası öğrenciler arasında düzenlenen ‘Universities Mini World Cup” futbol turnuvasının şampiyonu Tayland takımı oldu.
Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Spor ve Sosyal İşler Komisyonu ve Uluslar arası Öğrenciler Komisyonu tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile iki gün süren bir futbol turnuvası düzenlendi.

Uganda, Somali, Endonezya, Afganistan, Tayland ve Arnavutluk’tan oluşan 6 takımın katıldığı turnuvada, Asya, Afrika ve Avrupa kıtaları temsil edildi. 12 Mayıs Cumartesi günü başlayan grup maçlarının ardından Tayland ve Arnavutluk takımları finale yükselirken, Uganda ve Endonezya ise üçüncülük maçına çıktılar.

13 Mayıs Pazar günü oynanan final müsabakalarında Endonezya’yı 5-2’lik skorla geçen Uganda takımı, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Final maçı ise Tayland ve Arnavutluk takımları arasında büyük mücadeleye sahne olurken, maçın normal süresi 1-1 beraberlikle tamamlandı. Penaltı atışları neticesinde Tayland kupayı kazanan takım oldu.

Turnuvada dereceye giren ilk üç takıma kupa ve madalyaları, vakıf yöneticileri tarafından verildi. Tüm takımlara eşofman takımları da hediye edilirken, baklava ikramında bulunuldu.

Oldukça keyifli iki gün geçirdiklerini ifade eden YDV Genel Merkez Spor ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Ahmet Köksal Tekçam, sporun birleştirici etkisini önemsediklerini vurguladı. Yeni Dünya Vakfı genel merkezi olarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir köşesinden İstanbul’a eğitimlerine devam etmek için gelen üniversite öğrencileri ile sıkı temas hakinde olduklarını ifade eden Tekçam, “Sadece burs ve yurt hizmetleri vermekle yetinmiyoruz. Yıl içerisinde sosyal, sportif ve kültürel birçok aktivite ve faaliyetlerimiz oluyor. Ayrıca her yıl farklı illerde en az 4 kamp düzenliyoruz. Bu kamplarımıza; Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kökenli uluslar arası öğrencilerimiz de katılıyorlar. Çoğu dilimizi biliyor ve insanımızla iyi iletişim kurmuş durumdalar. Kültürümüzü, ülkemizi, insanımızı ve kardeş olduğumuzu iyi özümsemeleri için sivil toplum çalışmalarının kilit olduğunu kanaatindeyiz. Bu anlamda çalışma ve girişimlerde bulunan tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Yeni Dünya Vakfı olarak biz zaten bu çalışmaların maksimum seviyede içerisinde bulunuyoruz. Ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesinde katkı ve desteği bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyoruz. Genel merkezimiz, uluslararası öğrenciler komisyonu başkanımız Mehmet İşcan, öğrenci evleri ve yurtlar komisyonu başkanımız Hamit Öncü, gençlik kolları başkanımız İlyas Yamak başta olmak üzere desteği bulunan, turnuvaya izlemeye gelen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Turnuvayı; YDV Genel Koordinatörü Özbay Yağmurkaya, YDV Kurumsal İletişim Sorumlusu Abdullah Yılmaz, Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Fatih Turan da izlediler.

Bir Yanıt bırak