Çok sayıda işadamı ve akademisyenden oluşan ve İngiltere’de faaliyet gösteren Müslüman Topluluk Derneği (Muslim Community Association, London) başkanı ve yöneticileri, Yeni Dünya Vakfı genel merkezini ziyaret ettiler.

Dernek ve vakıf çalışmaları hakkında bilgi almak için Türkiye’ye gelerek vakfımızı ziyaret eden dernek yöneticileri, YDV Genel Koordinatörü Özbay Yağmurkaya ile görüştüler. Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının işleyişi ve vakıf çalışmalarına yönelik birçok konunun görüşüldüğü ziyarette, konukların merak ettikleri hususları da detaylı bir şekilde cevaplandıran Yağmurkaya, vakıf kültürünün Anadolu coğrafyasının mayası olduğunu söyledi. Asırlardır hem ecdat geleneği olarak hem de inancımız gereği vakıfların toplumumuzun en kıymetli kurumlarından biri olduğuna değinen Yağmurkaya, son yıllarda vakıflar tarafından ülkemizde önemli çalışmaların ortaya konulduğunun da altını çizdi.

Türkiye’de vakıf ve dernek faaliyetlerinin oldukça etkin yapıldığını gözlemlediklerini belirten MCA Genel Başkanı Dr. Emranul Haque, Yeni Dünya Vakfı’nın isminin bile bir vizyon ortaya koyduğunu ifade etti. Dernek olarak İngiltere’de sürsürdükleri çalışmaların yer aldığı dosyayı teslim eden Haque, İngiltere’de yaşayan Müslümanlar adına vakfımıza teşekkür etti.

Ziyarette; MCA Genel Başkanı ve Manchester Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emranul Haque, Genel Sekreter Nessar Ahmed, Yönetim Kurulu Üyeleri; Muhammad Rabbani, Fakhrul Islam, Muhammed Halal Uddin, Dr. Misbah Uddin, Mohammed Nurul Amin, Abu Bokkor, Hafiz Abul Hussain’in yer aldığı heyete çeşitli hediyeler takdim edildi.

IMG_6911 IMG_6902 IMG_6904 IMG_6909

Bir Yanıt bırak