Yeni Dünya Vakfı Konya Temsilciliği tarafından bu yıl ‘Geleneksel İftar Programı’nın üçüncüsünü düzenlendi.

Yeni Dünya Vakfı Konya Temsilciliği tarafından Beril Düğün Salon’unda gerçekleştirilen programa Genel Başkan Mahmut Göksu, Eski Milletvekili Mustafa Kabakçı, Yeni Dünya Vakfı Konya Temsil Heyeti Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in yanı sıra siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vakıf üye ve gönüllüsü katıldı.
İftarda konuşan Yeni Dünya Vakfı Konya Temsil Heyeti Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlayarak, iftar davetine katılanlara teşekkür etti. Şahin “Ramazan ayına ulaşmaktan dolayı mutluyuz. 3 sene önce faaliyete geçen Konya Temsilciliğimiz, şu anda 75 öğrencimize burs vermektedir. Hizmetlerimiz ve faaliyetlerimiz her yıl aratarak devam ediyor. Yüce allah bizleri hayırlı işlerde yarıştırsın. İnşallah içinde bulunduğumuz bu mübarek ayda ülkemiz ve İslam dünyası daha fazla acı yaşamaz” dedi.

İftar programında konuşan Ak Parti Eski Milletvekili Mustafa Kabakçı da, Ramazan Ayı’nın rahmet ve bereketinin tüm Müslümanların üzerinde olmasını diledi. Yeni Dünya Vakfı’nın faaliyetlerinden bahseden Kabakçı,“Yeni Dünya Vakfı, ülkemize kendi kültürüyle yoğrulmuş, Allah ve vatan sevgisini bilen, güzel nesiller kazandırıyor. Vakfına ülkemiz ve gençlerimiz için yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye çıkan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ise Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunun altının çizdi. Osmanlı’nın büyük bir vakıf kültürüne sahip olduğunu ve bu vakıfların toplumun eksikliklerini gidermek için hizmet ettiğinin altını çizen Başkan Göksu, Yeni Dünya Vakfı’nın da Osmanlı’dan gelen bu geleneği geleceğe taşımak için çalıştığını ifade etti. Başkan Göksu, “1996’tan beri hizmet veren Vakfımızda sosyal, kültürel, sportif olarak gençlerimizin gönüllerine dokunmaya çalıştık. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak dünyadaki her şeyden daha hayırlı ve daha kalıcıdır. Yeni Dünya Vakfı olarak amacımız kalıcı ve güzel hizmetlere imza atmaktır” diye konuştu.

ydunya-vakfi--(9)-001216483

Bir Yanıt bırak