Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Hanımlar Komisyonu, pazar günü düzenlenen bir dizi etkinlikle ikinci döneme hızlı bir giriş yaptı.  Etkinliğin onur konuğu olan İhtiyar Kitabevi’nin sahibi İbrahim Çolak, “Telefonun şarj edilmesi gibi bizler de kendimizi sevgi ile sürekli olarak şarj etmeliyiz” dedi.

Yeni Dünya Vakfı’nın Altındağ Hamamönü’nde yer alan Ankara Şubesi’nde Pazar günü bir araya gelen vakıf bursiyerlerine Hanımlar Komisyonu Başkanı Birsen Gözlü bir hoşgeldin konuşması yaptı. Dönem içinde gerçekleştirecekleri faaliyetleri hakkında bilgi veren Birsen Gözlü, “Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönemde de  çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Belirli gün ve haftaların kutlanmasının yanısıra, münazara ve yarışmalar, geziler ve piknikler organize edeceğiz” dedi.

Birsen Gözlü’nün konuşmasının ardından sözü ilahiyatçı Ayşe Göksu Şahin aldı. Şahin, misafirlere Peygamber Efendimiz dönemindeki genç sahabelerin hayatlarını, örnek davranışlarını ve bu noktada gençlere düşen görevleri anlattı. Buluşmanın onur konuğu ise Ankara’nın tanınmış siması, İhtiyar Kitabevi’nin sahibi İbrahim Çolak oldu. Çolak’ın hayatın içinden; kadın, edebiyat ve sevgi üzerine yaptığı söyleşi bursiyerler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Çeşitli tecrübelerini aktaran ve sevginin önemine dikkat çeken İbrahim Çolak, “Sevgi kendini sevmekle başlar. Telefonun şarj edilmesi gibi bizler de kendimizi sevgi ile sürekli şarj etmeliyiz. Kimseden sürekli bizi sevmesini beklememeliyiz. Ve kalbimizde sevgi olduğu için her daim şükretmek gerek” dedi.

Katılımcıların konuşmalarının ardından bursiyeler hem çaylarını içti hem de İbrahim Çolak ile uzun uzun sohbet etme fırsatı buldu.

Bir Yanıt bırak