X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Haberler >

KAHTA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILDI

Yeni Dünya Vakfı’nın 18. Temsilciliği Adıyaman Kahta’da açıldı. Açılışa katılan YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, memleketi Adıyaman’da çeşitli temaslarda da bulundu.
Adıyaman ve Adıyaman Gölbaşı’nın ardından kentteki üçüncü temsilciliğimiz Kahta ilçesinde açıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından gerçekleşen açılışta konuşan YDV Kahta Temsil Heyeti Başkanı Sırrı Öztürk, kurulduğu günden itibaren gençliğe yönelik önemli çalışma ve faaliyetler sürdüren Yeni Dünya Vakfı’nı Kahta’da temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Adıyaman’ın vakıf kültürünü özümsemiş bir şehir olduğunu vurgulayan Öztürk, vakıf çalışmalarının bir parçası olmanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.
Daha sonra YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu da bir selamlama konuşması yaptı. Açılışa katılan herkese teşekkür eden YDV Başkanı Göksu, “Temsil Heyeti Başkanımız ve ekibinin çok hayırlı, çok kalıcı hizmetlere vesile olacaklarına şüphemiz yok, ama bu hizmetlerde ben varım diyen herkese de kapımız açıktır. Vakfımızın temelinde gençlik vardır, gençliğe hizmet vardır, eğitim vardır. 1996 yılında kurulan ve 22.yılına giren Yeni Dünya Vakfı, kurulduğu günden itibaren çok çeşitli sosyal, kültürel faaliyetler yapmakta ve gençlerimize gönül diliyle dokunmak için gayret etmektedir. Burs faaliyetlerimiz ve yurt hizmetlerimiz devam ederken, farklı illerde bulunan şube ve temsilciliklerimiz ile ülkemize, ülkemizin insanına ve evlatlarımıza şuurlu, ümmete, millete ve devletimize faydalı bireyler olabilmeleri için hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.
YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz de kısa bir selamlama konuşması yaparak Kahta Temsilciliği açılışının hayırlara vesile olmasını diledi.
Programa AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, YDV Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Ali Toköz, Mustafa Çokyaşar, Fatih Çetin, Mustafa Akçay, Hasan Tekke ve YDV Ankara Şube Denetim Kuurlu Başkanı Recep Yıldırım da katıldılar.
Öte yandan açılış öncesi Adıyaman’da bir dizi temasta bulunan YDV Başkanı Göksu ve beraberindeki heyet, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ADYÜ Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi‘nin Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Şambayat eski Belediye Başkanı Hanifi Arıcak’ı ziyaret ettiler.
Yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan ‘Safvan Bin Muattal’ı (r.a) türbesi başında ziyaret ederek yapımı devam eden ‘Safvan Bin Muattal Camii ve Külliyesi’ inşaatında incelemelerde bulunan heyet, günün sonunda Adıyaman Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Kılınç ile vakfımızın Adıyaman Temsilciliği yöneticileri ve gönüllüleri Keleş Konağında bir araya gelerek sohbet ettiler.
file-18
file1-9