Yeni Dünya Vakfı İzmir İl Temsilciliği, her haftasonu düzenlediği programlar ile öğrencilerin vakıf aidiyetini pekiştirirken, uluslararası öğrencilerin adaptasyonlarının artırılmasına da katkı sağlıyor.

Yoğun katılımlarla gerçekleşen programlar; bir haftasonu ülke tanıtımı, bir haftasonu ise seminer şeklinde devam ediyor. Uluslararası öğrencileri de bünyesinde bulunduran İzmir Temsilciliğinde iki haftada bir ülke tanıtım programı da gerçekleştiriliyor. Yabancı öğrenciler yaptıkları sunumlar ile ülkelerinin tanıtımlarını gerçekleştirirken, kendi kültürlerine has yaptıkları yemeklerle program sonunda ikramlarda bulunuyorlar. Oldukça neşeli ve yoğun katılımla gerçekleşen bu programlar ile uluslararası öğrenciler ve yerli öğrencilerin kaynaşması sağlanıyor. Bangladeş, Afganistan, Somali ve Mali tanıtım günlerini tamamlayan İzmir Temsilciliği, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı boyunca bünyesinde bulunan diğer uluslararası öğrencilerin geldikleri ülkelerin tanıtımlarına da devam edecek.

Öte yandan ülke tanıtım günlerinin yanı sıra iki haftada bir olmak üzere seminer programlarının da düzenlendiği İzmir Temsilciliğinde, düşünce dünyasından ve akademik camiadan önemli isimleri bursiyerlerle buluşturarak, “Yeni Bir Dünya İçin” gençleri yarınlara hazırlama gayreti içinde bilgi birikimlerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan seçkin ve alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen seminerler de yine yıl boyunca devam edecek.

15107281_1791148411097603_6016197213871563808_n

dsc01086