YDV Genel Merkez İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde düzenlenen 2018’in son istişare kurulu toplantısına, YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu ve vakıf yöneticilerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci, iş adamları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Senede iki kez düzenlenen istişare kurulu toplantısının 2018’deki son buluşması Crowne Plaza Hotel Harbiye’de gerçekleşti.
Akşam yemeğinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk olarak Yeni Dünya Vakfı faaliyet videosu gösterimi yapıldı.
Daha sonra kürsüye çıkan Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, programın açılış konuşmasını yaptı. 6 ayda bir gerçekleşen toplantının hem kurul üyeleri ile hem de vakıf ile bağları pekiştirdiğine değinen Yüksel “Bu değerli programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve teşrif edip bizlerle bir araya gelen siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizim geçmişten gelen kadim bir vakıf kültürümüz var. İslam toplumu, bir vakıf toplumudur. Gönülden, samimiyetle çalışan, topluma, doğaya, eserlere hemen her şeye karşı duyarlı bir vakıf anlayışı ile vakıf medeniyetine ulaşılır.

Öğrenci burslarından, yurtlar ve kurslara kadar geniş bir biçimde gençleri hayata hazırlayan vakfımız, vakıf üye ve gönüllüleri sahip çıktıkça ülkemize ve gençliğimize çok daha önemli katkılarda bulunacaktır. Az önce izlediğimiz videoda vakfımızın tüm faaliyet ve çalışmalarını izledik. Gençlerimize yönelik çok güzel hizmetler veren vakfımızın bir parçası olmanın mutluluğunu tekrar hissettik. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde birikimi, maddi katkıları ve manevi destekleri ile emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yüksel’in konuşmasının ardından vakıf tanıtım video gösterimi yapıldı. Daha sonra kürsüye gelen Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, bir selamlama konuşması yaptı. İstişare Kurulu üyeleri il bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Göksu, şunları söyledi; “Vakıf çalışmaları toplum yararına yapılır. Yani, başkasının derdini dert edinmek, insanların gönlüne girip Allah’ın rızasına ulaşmaktır. Gençlerimize sahip çıkmak, geleceğe hazırlamak, yeni Türkiye’nin inşasında yer almalarını sağlamak vakfımızın en önemli gayesidir. Kurulduğu 1996 yılından bugüne Yeni Dünya Vakfı; Burs ve yurt hizmetleri ile ülkemizin birçok bölgesine ulaşmış durumdadır. İnşallah bu çalışmalarımız arttıkça, hitap ettiğimiz kitle de genişleyecektir.

Vakıf çalışmaları zor ve meşakkatlidir. Ama bereketli bir iştir. Geçip giden ömrümüzde dönüp geriye doğru ne yaptığımıza bakınca; gençliğe, topluma yönelik faaliyetler neticesinde bereketli geçtiğini düşündüğümüz bir süreç geçirdiğimizi görüyoruz. İnsana dokunmak istiyorsanız, vakıf çalışmalarına mutlaka dahil olmanız gerekmektedir. Değişik faaliyetler sürdüren birçok vakıf var, herkes kendini ait hissedeceği bir vakfın çatısı altında yer bulabilir, çalışmalara destek olabilir. Ben samimiyetle çalışmalarını sürdüren tüm vakıf ve derneklere de teşekkür ediyorum. Alan çok geniş, başta İlim Yayma Cemiyeti olmak üzere; gençliğe, millete, ümmete hizmet eden tüm vakıf ve STK’lara kardeş gözüyle bakıyoruz” dedi.

YDV Başkanı Göksu’nun konuşmasının ardından programa katılan bazı istişare kurulu üyeleri ve davetliler, kısa kısa görüşlerini paylaştılar.

İlk olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, “Yeni Dünya Vakfı faaliyet ve hizmetlerini videoda izledik, sayın vakıf başkanımızdan dinledik. Tüm bu vakıf çalışmalarını ihlas ve samimiyetle yapmayı yüce Allah nasip etsin. Bir gün bizler de Yeni Dünya Vakfı’nın, İlim Yayma Cemiyeti’nin üyesiydik diyebilirsek, bu hizmetlerimizi Cenab-ı Hak’ka en makbul hizmetler olarak sunabilirsek ne mutlu bize…” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Doç. Dr. Saadet Yüksel, “Değerli üstad Mahmut bey, söylenecek her şeyi dile getirdi. Kendisi aynı zamanda benim çok değerli öğrencilerimin babası. Onlar da şuan buradalar. Bunu neden söylediğimi belirteyim; Mahmut üstadın bahsettiği topluma katkıyı hukuk dünyasına öğrenci yetiştirerek, yayın yaparak, bilim yaparak sürdüren bir hukukçuyum, öğretim üyesiyim. Yeni Dünya Vakfı’nın hukuku da kapsayacak birçok alanda topluma katkıyı gerçekleştirmeye çalıştığını biliyorum.” Dedi.

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş ise, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadisinde olduğu gibi vakıflar, insanlara faydalı hizmetlerde bulunuyorlar. Bu vakıflar ülkemizin ileri gitmesi, gelişmesi için olmazsa olmazlardandır çünkü gençliğe yatırım yapıyorlar. Ben STK’lardaki görevlerimi bıraktıktan sonra akademisyenliğe devam ettim. Akademisyenlikle birlikte vakıflarla yakınlaşmaya başladım. Yeni Dünya Vakfı da bunlardan bir tanesi. Hatta bazen Ankara’ya gittiğimde Hacıbayram’daki şubemizi de ziyaret ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Avukat Dr. Ali Göksu, “Yeni Dünya Vakfı’nın kurulduğu zamanları hatırlıyorum; Şenel abi, Mustafa Şen abi, Mahmut abim gibi Milli Gençlik Vakfı’nda görev yapan abilerimiz vardı. İşte küçük bir grubun samimiyetle çalıştığında nerelere gelebileceğinin, başarının emarelerinden biridir Yeni Dünya Vakfı… İki yüz yıldır batı medeniyeti bizi yok saydı. Ama artık kendileri tükendiler. Dünyada egemen olan ideolojilerden Faşizm 1940’larda, komünizm 1980’lerde, Trump’ın gelmesi ile de liberalizm çöktü. Yani batı medeniyetinin insanlığa verebileceği hiçbir şey yoktur. Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi “Biz varız, Müslümanlar var” diyerek bu çarpık, haksızlıklarla dolu batı anlayışının yerine insanlığa huzur getirecek bir İslam alemi var. Vakıfların en çok hangi sorunun karşısında set olmasını söyleyecek olursak; dünyada büyük bir ahlaksızlık hakim. İnşallah hepimizin katkısıyla güzel gençler yetişir ve bunun da önüne geçilmiş olur. Müslümanlığın bu köhne anlayışlara karşı bir alternatif olması için Mahmut abimin bahsettiği Amel-i Salih prensiplerinin hayata geçmesi gerekiyor.” Açıklamasında bulundu.

İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci de kürsüye gelerek bir selamlama konuşması yaptı. Yeni Dünya Vakfı’nın birçok programına katıldığını ifade eden Özdemirci, “Mahmut abi bizi ne yaptı etti, hayırların içinde bir tuğla koymaya vesile etti. Kendisine bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Bir baktık ki, bu hayırlı işlerde bizim de katkımız oluyor. Dünya ahiretin tarlasıdır. Hayırlı evlat bırakmak, ilim bırakmak ve hayır bırakmak… Bu üçü kapanan amel defterine rağmen öldükten sonra da insanın amel defterine giriyor. Bu üçünün bir arada bulunduğu yer ise vakıftır. Eğitim esaslı, buna üniversiteler okullar kurmaktan, dersler, kurslar ve bilime ilime teşviğe kadar ekleyebiliriz. Hayır kapıları açılıyor; yurtlar, imarethaneler, hastaneler açıyoruz. Bir de hayırlı evlat, bu vakıf hizmetlerinden istifade eden, kendine ve insanlığa faydalı, ahlaklı gençler yetişiyorsa hadisteki üç esas aynı çatı altında gerçekleşiyor demektir.” Şeklinde konuştu.

YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve YDV Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım da programa katılanlar arasındaydı. Söz alan Yıldırım, “Dünya ve ahiretin anahtarı, Allah ve resulün yolunda gitmektir. İnsan yetiştirmek, milletimize, ümmetimize hayırlı evlatlar kazandırmak en temel amacımız olmalı. Yatırımların en büyüğü insana yapılan yatırımdır. Yeni Dünya Vakfı ve diğer kardeş vakıflar bu alanda özveriyle, samimiyetle çalışmalarda bulunuyorlar. Sizlerin de katkıları ile bu vakıflar gençlerimize sahip çıkmaktadırlar.” Diye konuşurken, YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ise, “2012’de Yeni Dünya Vakfı ile tanıştım. Beni vakfımız ile tanıştıran Fahrettin Özçiçek abimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 7 yıldır Yeni Dünya Vakfı ben de yeni dünyalar oluşturdu. Genel başkanımız beni Ankara Şube başkanı olarak atadığında oturacak sandalyemiz bile yoktu. Ne bir binamız ne de levhamız. Kendi imkanlarımızla kiraladığımız Hamamönü’ndeki binamızın ardından bugün 2 binamız ve 7 tane yurdumuz var Ankara’da. Bu mekanlarda güzel hizmetler yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Programa katılan Prof. Dr. Çetin Aygün ise, “Misafir olarak geldim ve faaliyetlerin yer aldığı güzel videolara ve güzel konuşmalara tanıklık ettim. “Milletimin uğruna adamışım kendimi, bir doğrunun imanı, bin yanlışı düzeltir.” Sözü bütün bu olayı tanımlıyor diye düşünüyorum.” Dedi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çok büyük mutlulukla dinlediğim konuşmalar oldu. Bu akşam için Mahmut Göksu başkanımıza ve İstişare Kurulu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sokağa çıktığınızda insanımız ekonomiden ve diğer hususlardan yakınıyorlar ama bu akşam sanırım hepimiz moral depoladık. Vakıf konusunda hemen her şey konuşuldu. Biz Malazgirt zaferinden önce bu topraklarda vakıf kurmuş bir milletiz. Şöyle bir baktığımızda asırlar boyunca bir vakıf medeniyeti oluşturmuş ceddin torunları olduğumuzu görüyoruz. Bu vakıflardan biri olan Yeni Dünya Vakfı’nın ismi benim çok hoşuma gidiyor. Çok kez konuşma yaptım, programlarına katıldım. Hem Müslümanlar için yeni dünya, hem de Müslüman olmayanlar için yeni bir dünya lazım. Farklı dinlerden milyarlarca mazlum insan var. Eşit paylaşımın olmadığı, adaletsizliğin, zulmün olduğu bir dünyada hepimizin yeni bir dünya ihtiyacı mevcut. İki örnek vereceğim samimiyet üzerine. Ben Çin’de sahabe mezarında namaz kıldım. O günün koşullarıyla samimiyet içerisinde Çin’e kadar Allah’ın dinini duyurmaya gitmişler. Bir diğer örnekte ise, Amerika’da Kaliforniya ile New York arası bugün uçakla 6 saattir. O günün şartlarıyla Kaliforniya eyaletinden, New York’tan gemi ile aylarca süren bir seyahatle Marsilya limanına, oradan başka bir gemi ile yine İstanbul’a, İstanbul’dan at ile Harput’a, Tarsus’a geçerek Amerikan okulları açan bir zihniyet var. O zihniyet Amerikan okullarını açıp bin yıl beraber yaşadığımız Ermeniler ile aramıza nifak tohumlarını ekti. Yani yaptığınız işte samimi olursanız, kararlı olursanız başarılı olma oranınız çok yüksektir. Bu kadar samimi bir kitlenin de çok başarılı işler çıkaracağına eminim. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.”

Kurul üyeleri ve misafirlerin konuşmalarının ardından teşekkür için tekrar kürsüye çıkan YDV Başkanı Göksu, “Burada olmayan fakat vakıf çalışmalarımıza büyük destekler veren; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a ve şuan aramızda bulunan yardımcısı Ömer Kır’a, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye, Vakıfbank ve Ziraat Katılım genel müdürlerimize, bakan yardımcımız Sinan Aksu’ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza destek veren herkesten Allah razı olsun, unuttuğumuz isim varsa kimse kusura bakmasın. Son sözü hasta olmasına rağmen bu toplantıya katılan vakfımızın Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir’e veriyoruz.” Dedi.

Gecenin son konuşmasını Yeni Dünya Vakfı Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir yaptı. Uzun süredir hastalığı nedeniyle vakıf programlarına katılamadığını ifade eden Demir, “Öncelikle bizleri misafir eden İstişare Kurulu Başkanımıza teşekkür ederim. Yeni Dünya Vakfı’nı 3-4 kişi ile kurduk. ‘Yeni Dünya’ vizyonu cennet mekan Necmettin Erbakan hocamızın vizyonudur. Türlü imkansızlıklar içinde bebeğin emekleyerek yürümeyi öğrenmesi gibi vakfımızda zaman içerisinde büyüdü ve yürümeye başladı. Sayın başkanımız Mahmut Göksu’nun heyecanı, hevesi bizi hep motive etti ve vakfımızı bugünlere kadar el birliği ile taşıdık. İnşallah vakfımız hayırlı hizmetlerde bulunmaya devam edecek.” Diye konuştu.

Program aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

_MG_1728

_MG_1701