Genel Merkez İstişare Kurulu İftar Programı 15 Mayıs 2019 günü Crowne Plaza Hotel, Şişli-Harbiye’de geniş bir katılımla gerçekleşti. Vakıf tanıtım videosu ile başlayan program, tasavvuf musikisi ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam ederek iftara geçildi. İftar esnasında katılımcılar Yeni Dünya Vakfı’nın 2018-2019 faaliyet videosunu izlediler.

Avrupa Milli Görüş Başkanlığı Divan Üyesi Muhammed Turhan’ın yapmış olduğu iftar duasından sonra programın konuşmalar bölümüne geçildi. Bu bölümde ilk konuşmayı İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel yaptı. Genel Başkanımız Mahmut Göksu’nun konuşmalarından sonra her bir katılımcının duygu ve düşünceleri alındı.

Program Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç‘in yapmış olduğu dua ve aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

İstişare kapsamında yapılan konuşmalarda verilen mesajlar şu şekilde;

YDV Genel Merkez İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel: “Yeni Dünya Vakfı İstişare Kurulu İftar Programına hepiniz hoş geldiniz safalar getirdiniz. Vakfımızın saygı değer başkanı, kıymetli yöneticileri, çok değerli siz istişare kurulu üyeleri, vakfımızın değerli gönüllüleri, vakıf dostlarımız, değerli milletvekillerim, belediye başkanlarımız, değerli bakanlarımız hepiniz nu güzel ramazanı şerifte burada olduğunuz için başta şükranlarımı size ifade etmek istiyorum. Ramazan her yıl çoraklaşmış toprakların rahmete ve yağmura ihtiyaç duyduğu gibi bizim de çoraklaşmış yüreklerimizin muhtaç olduğu bir zamanda gelir ve yüreklerimizin dermansız kalmaya başladığı zaman her türkü derdimize derman olur. Ramazan içinde yaşadığımız bütün kâinatı, bütün tabiatı bir mabede dönüştürür. Ramazan her sene bizim o sıradanlaşmış hayatımızı değiştirmeye gelir. Belki de rutinleşmiş hayatımızı değiştirir. İşte bu dönüşümlerden biri de yardımlaşmadır.

Ağaç nasıl kökleriyle yaşarsa, kökü olmayan ağaç olmazsa aynı şekilde milletlerde, medeniyetler de kökleriyle yaşar. Kısacası vakıflar ecdadın medeniyet tasavvurudur.  YDV olarak bugün de bu şuuru yaşatmak için, işlenen hayırların devamı için çalışmalarımızı siz değerli arkadaşlarla sürdürüyoruz.  Vakfımızın çalışmalarıyla yeni bir neslin yetişmesinde ciddi katkılar sağladığını da bütün kalbimle inanıyorum. YDV özlediğimiz yeni neslin yetişmesine sağladığı katkılarla yeni Türkiye’nin inşası hareketinde öncü ve önemli bir rol oynuyor. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde birikimiyle, maddi katkılarıyla, manevi destekleriyle emeği geçen siz değerli vakıf gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum. “dedi.

YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu: “Ramazan ayı birliktir beraberliktir, kardeşliktir, kaynaşmaktır. İşte şu sofrada bunu görmekteyiz. İstişare Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Cüneyt Yüksel Bey kardeşimize, ailesine yürekten teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum.

Değerli arkadaşlar, ömür bir bir geçmekte. Her sene ramazanı yaşarken bir yıl daha ömrümüzden gittiğinin farkındayız şüphesiz. Dolayısıyla ömür ile iman arasında sıkı bir irtibat vardır. Eğer bir ömür ki içinde imar varsa inşa varsa, iman varsa işte o ömür gerçek anlamda Allah tarafından beğenilmiş kişi demektir, ömür demektir. Değilse boşa geçen günlerden ibarettir. İşte bizde bu ömrümüzü en değerli en güzel şekilde değerlendirebilmek, ülkemize, ümmete ve insanlığa hayırlı nesiller yetiştirebilmek adına kendimizi bu yolda görevli hissettik, bu yolda koşmaktayız. Bu koşuşta bize destek olan, yardımcı olan tüm vakıf dostlarına yürekten teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar, bir şair şöyle diyor:

“Ömür geçmekte bir bir yaklaştı fasl-ı hazan,

Verimli ömrümüzün son çeyreği artık ne kazanırsan kazan.”

Artık ne kazanırsak bundan sonra inşallah ahiret sermayemiz olacaktır.

Değerli dostlar, bu nedenle en güzel yatırımın en kalıcı, en uzun soluklu yatırımın insan merkezli olduğunu görmekteyiz. Bunu yaşayarak görüyoruz. Bu nedenle vakfımız doğrudan insan merkezli değil özelinde de bir gençlik merkezidir.

Değerli arkadaşlar, bu ramazan akşamında bizleri bir araya getiren Cenab-ı Hakk’a tekrar Hamd ederek bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını, birliğimize beraberliğimize yapmış olduğumuz hayırlı hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşması, daha kalıcı daha uzun soluklu olmasına, buradaki dostlarımızın vakıf hizmetleriyle bütünleşmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Eski Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken: “Bu birliktelik güzel birliktelik. Gerçekten bunu başarabilirsek daha yukarılara çıkartabilirsek hem eğitimli gençlerimizi daha kültürlü bir vaziyete getirmiş olacağız. Eğitimlerinin yanında kültür almış olacaklar, aynı zamanda bizleri, ülkemizi yeni hedeflere, daha iyi yerlere getirmiş olacaklar. Bunun için başta vakıf başkanımıza teşekkür ediyorum.  Yönetim kuruluna ve siz katkısı olan tüm arkadaşlarıma Allah keselerine bereket versin, daha çok yardım edelim daha çok öğrencinin elinden tutalım inşallah.” şeklinde konuştu.

YDV Mütevelli Heyet Üyesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan: “Yeni Dünya Vakfı, ben bu işin içine girdiğim günden bugüne her toplantıdan bir sonraki toplantıya daha büyümüş olarak görüyorum. Maşallah, Barekallah. Tabii gelişim mekânla başlar belki ama nitelikle devam etmediği zaman o mekânlar bir süre sonra el değiştirir. Nitelikli olması için felsefesi olması lazım, bir güzergâhı olması lazım, bir stratejisi olması lazım. Bu anlamda sayın başkanıma katılıyorum. Bizim gençlerle ve sizlerle birlikte toplumumuzun gidişatı noktasında geçmişten geleceğe uzanacak bugünü oluşturmada önemli bir rol oynayacaktır vakıflar. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Borsa İstanbul Grubu Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Ekrem Arıkan: “Sayın başkanımızla birçok noktada birçok vakıf ve devlet çalışmalarında yollarımızın kesiştiği olmuştur.  Allah razı olsun ben kendisine az önce söylüyordum, bazı insan için kullanılan bir tabir vardır çok az insana kısmet olur. Vakıf insanı, yürüyen vakıf gibi yakıştırmalar yapılır. Hakikaten Allah razı olsun. Başkanımızı son birkaç yıldır kendisini Yeni Dünya Vakfı’na vakfetmiş olarak görüyorum. Hepimize de örnek olduğunu düşünüyorum.  Hakikaten de az önce ifade edildi Başbakan yardımcımızın sözü, vakfa gereken önemi vermezsek hakikaten bu bizim sonumuz olur şeklinde. Bizim medeniyetimizin en köklü değerlerinden biri bu vakıf müessesesi. Çünkü tamamen Allah rızası için fisebilillah bahşedilen maddi manevi imkânlarla tamamen samimi duygularla yürütülen çalışmalardan müteşekkil. Hepimize unuttuğumuz bu görevi hatırlatan bu çalışmalarla hakikaten bizi burada toplayan Yeni Dünya vakfına çok teşekkür ediyorum, müteşekkirim.” diye konuştu.

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş: “2015-2017 arasında Ankara’da görev yapmıştım.  Vakit buldukça vakfı ziyaret ediyordum. Burada yapılan hizmetlerden dolayı katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu iftar organizasyonundan dolayı onları katkısına da teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

Şehir Tarihçisi/Yazar Hasan Eren Ulu: “Şehir tarihi üzerine çalışmalar yapıyorum. Şehir ve insan iç içe olan kavramlardır. Şehri imar ederken insanı ihmal edersek o ihmal ettiğimiz bireyler imar ettiğimiz şehirleri yerle yeksan eder. Şehri güzelleştirecek ve nitelik katacak en temel unsurlardır birisi insandır. İnsan yetiştirmek siyasetin çok çok ötesinde bir şeydir. İslam tarihi ve Osmanlı tarihini okuduğumuz zaman bunları hep görebiliyoruz. Günümüzde yaşadığımız olaylardan da bu anlamda dersler çıkarmalıyız. Bu nedenle insan yetiştirme gayretinden olan Yeni Dünya Vakfı’nı kutluyorum.” dedi.

Edebiyatçı/Yazar Mehmet Nuri Yardım: “Yeni Dünya Vakfı’ndan gençlerle buluşuyorum, onlara Yazı- Editörlük ve Medya Kursu veriyorum. İnşallah geleceğin Necip Fazıl’ları, Sezai Karakoç’ları yetişiyor, şimdiden yazmaya başladılar yazıyorlar. Bir de bizim bir faaliyetimiz daha var vakıfta Bab-ı Ali Enderun Sohbetleri, buraya kültür, sanat adamlarını davet ediyoruz. Bir ramazan arası verdik, bayramdan sonra devam edeceğiz. Hepiniz davetlisiniz. Perşembe günleri saat 18.00’da inşallah Cağaloğlu’nda Genel Merkez’de buluşmak üzere.” dedi.

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş: “Ben öncelikle bu gece bizi buraya toplayan başta sayın başkanıma ve istişare kurulu başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de dolaylı yoldan bir vakıfız, malum vakıflar genel müdürlüğünün %100 hissesinin sahibi olduğu bir bankayız. Dolaylı yoldan vakıf hizmetinde neticede bir şekilde yer alıyoruz. Ben tekrar bu geceye emeği geçen herkesin ellerine ve emeğine sağlık diyorum. Teşekkür ediyorum.” sözlerini sarf etti.

Oyuncu Yaşar Alptekin: “Eskiden artisttim, şimdi hizmetçiyim ama ne yazık ki iş bulamayan bir hizmetçiyim. Benim şöyle bir istirhamım olacak sizlerden; seneler boyunca bazı aileler çocuklarını benim yanıma getirirdi oyuncu olmak istiyor yardımcı olur musun diye. Ama ben onlara hiçbir adres veremedim çünkü bu alanda ilgili adreslere gönderseydim ben o genci kaybedecektim ve ailesine de rezil olacaktım. O yüzden ben sizlerden adres olmanızı istiyorum. Bu yetenekli gençlere sahip çıkmanızı istiyorum. Biz Müslüman olarak her sektörde olmalıyız. O yüzden oyuncu olmak isteyen gençlere de lütfen kurslar açılsın, gerekli imkânlar sağlansın.  Yeni Dünya olarak sizlere başarılar diliyorum. Bizi davet ettiğiniz içinde çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu: “Altı yüz yıllık hükümdarlığını tüm dünyaya ispat etmiş Osmanlı İmparatorluğunun temel taşları vakıflar üzerine kuruludur. Yeni Dünya Vakfı da bu gelenekten beslenerek bugüne dair ciddi bir hizmet ortaya koymaktadır.  Vakıflar varlığımızı birliğimizi, dirliğimiz ayakta tutmak için en önemli müesseselerdir. Önemli olan vakıfların içinin doldurulmasıdır. Kalifiye insan yetiştirmektir. Yeni Dünya Vakfı da kendine bunu şiar edinmiştir. Dolayısıyla her türlü tebriki hak etmektedir. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi, Fakülte Sekreteri Ekrem Aydın: “Yeni Dünya Vakfı’nın kurulduğu 23 yıllık süreçten bugüne getiren şu an ismini zikredemediğimiz, belki tanımadığımız bütün emekçilerden Allah razı olsun diyorum. Bugün bizleri misafir eden Başkanımız Sayın Mahmut Göksu’ya ve milletvekilimiz Sayın Cüneyt Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun. Nice 23 yıllara, başarıyla temenni ediyoruz.” Sözlerini ifade etti.

YDV Kâğıthane Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Nuray Söğüt: “Bu aileye dâhil olalı daha fazla zaman olmadı ama gerçekten kendimi buraya çok ait hissediyorum. Burada bulunan herkese çok teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar.” Dedi.

Eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: “Cenab-ı Allah bu güzel ay içerisinde yapmış olduğunuz ibadetleri tutmuş olduğunuz oruçları kabul ve makbul eylesin.  Ben Yeni Dünya Vakfı başkanı başta olmak üzere istişare kurulu başkanı ve bütün heyeti saygıyla selamlıyorum. Ben YDV Ankara İstişare Kurulu Heyeti Başkanıyım. 10 yıl Keçiören Belediye Başkanlığını yaptım. Görevimiz biter bitmez yeni bir ulvi göreve başladım. Hayat boşluk tanımıyor. O yüzden vakıf hizmetlerine yabancı değiliz. Bu Vakfın bir hizmetkârı, sadece bu vakfın değil bütün insanlara hizmet eden bütün vakıfların bir hizmetkârı olarak elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Avrupa Milli Görüş Başkanlığı Divan Üyesi Muhammed Turhan: “Biismillahirrahmanirrahim. Böyle mübarek bir ayda güzel bir toplulukla birlikte İstanbul’umuzda iftar etmenin hazzını yaşıyoruz. Vakıf hizmetleri üstat Necip Fazıl’ın ifadesiyle:

“İnsandır sanıyordum bu mukaddes yüke hamal.

Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;

Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan.”

İşte vakıf hizmeti böyle bir şey. Allah razı olsun.  Her biriniz bu vakıf hizmetlerinin bir tarafından mesuliyet yüklenerek bu hayırlı çalışmaları yapıyorsunuz. Özellikle yetiştirmiş olduğumuz gençlere ideal vermemiz lazım. Onların hedef ve gaye sahibi olmaları için kendilerine ne gerekiyorsa ortaya koymamız lazım. İki şair var onların ikisinin şiirini okuyarak inşallah mikrofonu veriyorum. Mısırlı Şair Ahmet Şevki der ki; “İnsanlar iki sınıftır. Birincisi hayattaki ölüler, ikincisi ise yerin altındalar ama diriler.”  İşte bu vakıf hizmetleri yapan siz kardeşlerimiz yerin altında olsalar bile, ölseler bile eserleriyle, talebeleriyle, kitaplarıyla, bıraktıkları amelleriyle kıyamete isimleri hayırla yad edilecektir.” dedi.

Urfa Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Bahçıvan: “Vakfa çok büyük değerler katmış olan başkanımız Mahmut Bey’e, gerek Yüksek İstişare Kurulu Başkanı hemşerim Sayın Cüneyt Yüksel Bey’e çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten vakıf gönüllere girmek, gönüllere de kalplere de vallahi vücudun her azasına girmiş bulunuyorsunuz. Ben bunları gördüm. Bu anlamda hepinize gerçekten teşekkür ediyorum. İnşallah rabbim nasip eder bizlerde bu vakfın bir tarafında bulunmuş oluruz Urfalı Sanayici ve İşadamları olarak. Her zaman emrinizde olduğunuzu belirtmek isteriz Sayın Başkanım.” şeklinde konuştu.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Bütün konuşmalar son derece güzel, bu vakfı Allah kıyamete kadar bayındır etsin diyor, hepinize hürmetler ediyorum. “ dedi.

Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan: “Bu akşam gerçekten güzel bir iftar yemeği vakfımız bize verdi, çok mutlu olduk. Biz bankacıyız, paranın tam göbeğindeyiz. Onun için vakıf gönül işleri bize biraz ters gibi gözükse de, öyle değil aslında. Gerçekten biraz önce genel başkanımız da söyledi, gönül işi samimiyet her zaman paradan çok daha önemli. Biz bankacı olarak bunu çok yakından görüyoruz. O kadar çok büyük paralar veripte hiçbir şey yapamayan nice girişimler gördük. Ama küçük paralarla gönlünü katan samimiyetini katan öyle büyük işler başaran girişimciler, müteşebbisler gördük ki gerçekten bunu takdirle anmak gerekiyor. Yeni Dünya Vakfı’mız gelecek adına çok umutlu adımlar vaat ediyor.  Bu akşam da bizi davet ettiler ve ben de birçok davete gitmeyerek buraya geldim. İnşallah Allah bundan sonra nasip ederse biz de vakfımıza karımca kararınca hizmet etmeye başlayacağız. Allah hepinizden razı olsun.” Dedi.

Tekirdağ-Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin: “Aranızda olmaktan memnunum. İnşallah biz sizlerle beraber ilçemizde de faaliyet göstermek istiyoruz. Her türlü desteğe hazırız. Hepinize saygılar sunuyorum. “ dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Ömer Özkartal: “Ben de bu akşam burada olmaktan memnun oldum. Adıyamanlılar Vakfı ile birlikte kurulan Yeni Dünya Vakfı 1996 yılında kurulduğunda da orada başkanımız ve genel sekreterimizdi. YDV’nın yaptığı birçok hizmeti zaten gördük. Bu akşam da onu da mutlulukla seyrettik. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Kalyon İnşaat Genel Müdürü Mehmet Tevfik Göksu: “Bütün vakıf hizmetlerine Allah-u Teâlâ’nın yardımı olduğunu biliyoruz. Bu vakfında hasbi ve samimi olduğunu biliyoruz. Hasbi ve samimi hiçbir hareketin başarısız olmadığını biliyoruz. Ya Rabbi hasbi ve samimi insanların yar ve yardımcısı ol. İnşallah biz de vakfımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

_DSC6148 _DSC6121 _DSC6123 _DSC6117 _DSC6189 _DSC6131 _DSC6136 _DSC6141 _DSC6145 _DSC6108 _DSC6185 _DSC6168 _DSC6115

Bir Yanıt bırak