Kurumsal >

İslam Dünyası Seminerleri Ankara

Yeni Dünya Vakfı’nın “Sağlam Genç İradeli Lider” ismiyle projelendirdiği ve 16 haftalık bir seminer dizisi olarak hazırlanan İslâm Dünyası Seminerlerinin on üçüncüsü ; 19 Nisan’da Hacı Bayram Veli Cami Konferans Salonunda TİKA Başkanı Dr.Serdar Çam’ın katılımı ile gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeni Dünya Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Sağlam Genç, İradeli Lider” projesi; dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslâm Dünyası ve Türkiye’nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanarak hazırlandı. 16-29 yaş grubuna dâhil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile gerçekleştirilen projenin on üçüncü seminerinde;Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Sn. Mahmut GÖKSU selamla konuşması yaptı.

Göksu konuşmasında Yeni Dünya Vakfı ile ilgili bilgi verdikten sonra, vakıf hizmetlerinin ve İslam dünyası seminerlerinin önemine işaret etti. Göksu’nun konuşmasından sonra TİKA ile ilgili kısa bir tanıtım filmi izlendikten sonra TİKA başkanı Dr. Serdar ÇAM konuşmasını gerçekleştirdi. Öğrenciler; Dr.Serdar Çam’ın hem İslam Dünyası ile ilgili bilgilerinden faydalandı hem de TİKA ile ilgili bilgi sahibi oldular ; seminerin ikinci bölümünde kendi sorularını da sorma imkanı buldular.

16 hafta sürecek olan seminerler her pazar saat 13.00 ile 17.00 arasında,Hacı Bayram Konferans Salonunda devam edecektir.