Genel Merkez >

İHTİSAS GRUPLARI TOPLANTILARA BAŞLADI

Yeni Dünya Vakfı genel merkezi bünyesinde farklı alanlarda oluşturulan ihtisas grupları, toplantılara başladı. Hukuk İhtisas Grubunun ardından Toplum ve Siyaset İhtisas Grubu da ilk buluşmasını gerçekleştirdi.
Yeni Dünya Vakfı genel merkez binasında gerçekleşen buluşmada, YDV Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İlyas Yamak, grup sorumluları Fatih Nalçacı ve Alime Saliha Barut katılımcılarla bir araya gelerek “Farabi’nin İdeal Devleti: Erdemli Şehir” konusunu değerlendirdiler.
Yaklaşık 1 saat süren programda, Farabi’nin düşüncesinde mutluluğun yerinin, devletin doğuşunun, insan topluluklarının çeşitliliği, erdemli şehrin başkanının özellikleri, kurguladığı şehrin sosyal ve hiyerarşik nizamını ve erdemli şehrin karşıtı olan şehirlerin vasıfları ele alındı.
Öğrencilerin soru ve yorumlarının ardından ilk buluşma sona erdi.
IMG_1485
IMG_1474